BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Polițiștii rutieri din Maramureș sprijiniți de mascați – acțiune de prindere a șoferilor băuți sau drogați la volan prin Baia Mare (actualizare)

A fost noapte ”albă” pentru polițiștii de la Serviciul Rutier Maramureș pe strazile din Baia Mare, și nu numai. Sprijiniți de luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Maramureș aceștia au organizat azi noapte o acțiune în trafic pe linie rutieră și de prevenire și combatere a consumului de droguri la volan.

Astfel niciun șofer nu a scăpat netestat cu aparatul etilotest sau cu aparatul drugTest. Jurnaliștii www.vasiledale.ro și www.baiamaretv.ro au fost singurii care i-au însoțit pe oamenii legii la această acțiune care a avut în primul și primul rând un caracter preventiv.

ACTUALIZARE: Acțiunile din week-end ale polițiștilor maramureșeni cu atribuții rutiere



În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, polițiștii maramureșeni cu atribuții rutiere, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au organizat și executat acțiuni pe principalele artere din județ, pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice și care nu respectă regimul legal de viteză.

          În cadrul acțiunilor, au fost verificate peste 350 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 308 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 130.000 de lei, din care 145 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză.

Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 45 de permise de conducere din care 27 pentru depășirea limitei legale de viteză și a șapte certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost întocmite cinci dosare penale, unul pe numele unui bărbat de 20 de ani din Șișești, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive, iar patru dosare penale au fost întocmite pe numele a patru bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 60 de ani, pentru că au fost depistați în trafic, în timp ce conduceau cu o alcoolemie între 0.44 și 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii sigheteni în acțiune

Vineri, 22 iulie, polițiștii sigheteni au efectuat o acțiune pe raza municipiului Sighetu Marmației, în vederea respectării normelor de deținere și comercializare a unor produse accizabile supuse marcării, pe teritoriul României.

În cadrul acțiunii au fost verificate 24 de autovehicule și 36 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23.500 lei.

Amenzile au fost aplicate conform Legii L.227/2015 și Legii 61/1991.

             Totodată, în baza Legii 227/2015 s-au ridicat în vederea confiscării 66 pachete de țigări de diferite mărci in valoare de 660 lei.

Te-ar putea interesa si

ADOPTĂ O GRĂDINĂ! Proiect de înfrumuseţare a caselor din Muzeul Satului

Redactie

VIDEO: O tânără de 19 ani din Cavnic s-a răsturnat cu mașina în șanț în județul Satu Mare

Redactie

Tranzacție pe piața media din Maramureș – XAOS Group a cumpărat portalul online BaiaMare24.ro

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult