Important

INCENDII DE VEGETAȚIE ÎN TOT JUDEȚUL: Apelul pompierilor din Maramureş

Reprezantanţii ISU Maramureş fac, din nou, un apel la responsabilitate către toți maramureșenii: renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor! Perioada caniculară pe care o traversăm favorizează izbucnirea și extinderea incendiilor de vegetație, care pot pune în pericol proprietăți, animale și chiar vieți omenești! Impactul degajărilor masive de fum asupra mediului este și el important și trebuie evitat.


Pompierii militari maramureșeni, cu sprijinul personalului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ, au luptat pe parcursul sfârșitului de săptămână cu nu mai puțin de 28 de incendii, din care 22 au fost de vegetație uscată, miriște și fond forestier, izbucnite în tot județul. Acestea au afectat circa 50 de hectare de teren.
Vă reamintim că, în conformitate cu normele legale în vigoare, “în perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă”!
Mai mult, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Te-ar putea interesa si

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Avem nevoie de măsuri concrete. A trecut vremea promisiunilor!

Redactie

Patru salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramureș au participat la Târgu Mureș la Transilvania Motor Ring

Redactie

Județul Maramureș va fi promovat în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României 2022

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.