Important

FOTO: Antrenament al jandarmilor montani

În perioada 02-05 august, jandarmii maramureșeni alături de colegi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Suceava și Bistrița-Năsăud, instructori de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș și nu în ultimul rând, personal din cardul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. au desfășurat un antrenament referitor la activitățile de căutare și salvare a persoanelor a căror viață este pusă în pericol în mediul montan.
 Tema acestui antrenament comun a fost coordonarea și executarea activităților specifice căutării şi salvării persoanelor rătăcite la sol şi din aer, în zone montane, greu accesibile / inaccesibile la sol, evacuarea persoanelor la cea mai apropiată unitate medicală cu suport aerian din partea Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I.
  Scopul antrenamentului fiind pregătirea comună a personalului din structurile cu atribuţii în domeniul montan în vederea asigurării creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor/turiştilor în zona montană şi îmbunătăţirea capacităţii de răspuns la evenimentele sesizate prin S.N.U.A.U. 112 provenite din zonele montane greu accesibile.

Misiunea de salvare, îndeplinită cu succes, toate persoanele au fost găsite nevătămate, acestea fiind transportate cu elicopterul într-o zonă sigură de la poalele Munților Tibleș.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: ATAC TERORIST IN ORASUL SFANT IERUSALIM SUB OCHII COLEGEI NOASTRE DELIA KOVACS. TERORISTUL A FOST IMPUSCAT DE POLITIE (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ: Trei infracțiuni comise, un dosar penal întocmit și un ordin de protecție provizoriu emis pe numele unui bărbat din Băseşti

Redactie

PMP cheamă partidele la semnarea unui pact pentru anularea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult