BREAKING NEWSEvenimentImportant

TOSCANA DE MARAMUREŞ: Condiţii ca la un hotel de 4 stele, în „glampingul” de la Preluca

Ultima modă în materie de turism din Maramureş. Tot mai mulţi români adoră vacanţele în aer liber, dar fără a renunţa la condiţiile de lux. Pentru ei au apărut „glampingurile”, locuri de campare unde modernul şi confortul întâlnesc natura sălbatică. Într-un sat înconjurat de munţi, oamenii se laudă cu cel mai frumos apus.


„E foarte frumos aici. Îmi place că e atât de linişte”. Chris este din Rotterdam şi împreună cu iubita lui a ajuns pe acoperişul uneia dintre cele mai spectaculoase zone din Maramureş, în satul Preluca. Peisajul l-a uluit. „Nu mă aşteptam să găsesc un asemenea loc aici. Zona e foarte frumoasă. Ai senzaţia că eşti în Toscana aici. Nu ştiu ce animale poţi găsi pe aici, dar sunt foarte curios să văd cum e în natură”, spune el.

Cât costă cazarea şi ce li se oferă turiştilor de aceşti bani
Condiţiile din glamping lasă aceeaşi impresie: pat, decoraţiuni, baie, apă caldă, adică unele comparabile cu cele ale unui hotel de 4 stele. Un grup de tineri a experimentat deja dormitul la cort. Iar căldura cu care au fost primiţi i-a făcut să revină. „Liniştea, priveliştea foarte frumoasă. Ne relaxăm un pic. Sigur o să mai venim. E frumos”, mărturiseşte Horia, turist. „Momentul perfect e seara, când apune soarele. Se vede oraşul, se văd satele de aici în jos. E o idee frumoasă, că auzi păsările, auzi tot de afara, te conectezi cumva cu natura aici”, adaugă Bogdan, turist.

Peisajul a determinat-o şi pe Mădălina să ia la pas zona. N-a durat mult timp până a găsit cadrul perfect pentru câteva poze … instagramabile. Iar ca ea sunt tot mai mulţi turişti care preferă să dea stelele de la hotel pentru stelele de pe cer. „Ca şi facilităţi avem hamace, telescop să se poată uita lumea la stele noaptea, avem o minipisicnă. Activităţi în jur se pot face la o cascadă superbă în rezervaţia Cheile Lăpuşului”, spune Norbert Kovesdi, administrator glamping.

Cei care doresc să aibă parte şi de adrenalină se pot bucura de spectacolul oferit de natură … călare. „Avem şi trasee prin pădure care pot varia în funcţie de timp. Cele de 2 ore sunt de 180 de lei şi pot să includă şi un prânz haiducesc la noi. Avem şi un traseu cultural în zonă, cu multe căsuţe albastre tradiţionale”, explică Andrei Florian, administrator centru echitaţie.

Pentru a vă putea bucura de apus, când toată zona este scăldată în razele soarelui, trebuie să plătiţi 350 de lei pe noapte pentru două persoane.

Sursa observatornews.ro

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIVITATE: ”COLȚ ALB” a comis-o din nou. Borșean bătut în această seară

Vasile Dale

SOC IN TRAFIC – ANGAJAT AL JANDARMERIEI, INFARCT LA VOLAN IN ZONA HOTELULUI MARA (GALERIE FOTO EXCLUSIV)

Vasile Dale

FOTO / VIDEO: Impact între un autoturism şi o motocicletă. Un tânăr din Șomcuta rănit (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.