Important

Intervenția Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a salvat cluburile și liceele sportive. Acestea își vor păstra statutul de unitate de învățământ!


Proiectul Legii educației a creat disfuncționalități, pe toate planurile, în rândul angajaților și a beneficiarilor de la cluburile și liceele sportive. Intervenția Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a dus la o soluție salvatoare, astfel, în urma dezbaterilor ce au avut loc la nivel de Minister, cluburile și liceele sportive își vor păstra statutul de unitate de învățământ.
Propunerea inițială viza trecerea cluburilor sportive în administrarea primăriilor. În contextul propus de Minister , angajații își pierdeau statutul de cadru didactic, iar bazele sportive ar fi ajuns pe mâna unor primari, dezinteresați de performanță și rezultate sportive.
Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a găsit o soluție salvatoare. „Am fost la mai multe runde de negocieri la Ministerul Educației și am reușit să-i convingem că nu trebuie să se piardă aceste cluburi. Am ajuns la soluția de a trece aceste unități în administrarea Consiliilor Județene, dar cu statut de unități de învățământ și fără posibilitatea ca după zece ani să li se schimbe destinația. Se va păstra și statutul cadrelor didactice”, a explicat, pentru Jurnalul, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.
La nivelul județului Maramureș, reprezentatul Sindicatului din învățământul preuniversitar „Spiru Haret” Maramureș, Pop Daniel, a spus: “Am transmis propuneri și soluții pe marginea Proiectului Legii Educației , aflat în dezbatere publică. Acestea au fost luate în calcul și în urma multiplelor negocieri purtate de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” , la nivel de Minister, s-a reușit salvarea cluburilor și a liceelor sportive. Acestea, vor rămâne structuri educaționale în subordinea Consiliului Județean iar colegii noștri sunt și vor fi, în continuare, cadre didactice.”

Te-ar putea interesa si

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ / ACTUALIZARE: Băimărean reținut după ce a încălcat ordinul de protecție şi a făcut iarăşi scandal. Bărbatul scandalagiu a fost arestat

Redactie

FOTO: Inaugurare imobil în Baia Mare administrat de I.P.J. Maramureș

Vasile Dale

FROZEN – Regatul de gheata vine la Baia Mare – Spectacol muzical pentru copii (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.