BREAKING NEWSEveniment

Ionel Bogdan: Facem pași importanți pentru realizarea Pasajului rutier suprateran de la Clubul Văcarilor (video animație)

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat două proiecte importante care vizează implementarea proiectului ”Pasaj Clubul Văcarilor”.

Primul proiect vizează încheierea unui Acord de parteneriat privind implementarea de către Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) și Primăria Baia Mare a acestui proiect de infrastructură rutieră.

De asemenea, a fost finalizat și studiul de fezabilitate pentru Pasajul rutier de la Clubul Văcarilor. Pasajul va avea două benzi pe sens, benzi suplimentare de acces pe pasaj, care vor duce la lărgirea DN 1C spre localitatea Recea, va avea o lungime totală de 495 de metri și va fi un punct important de legătură cu centura metropolitană.

În luna septembrie 2022 va fi demarată licitația publică pentru proiectare cu execuție, urmând ca în luna ianuarie 2023 să fie semnat contractul cu firma câștigătoare. Termenul estimat de realizare a acestui obiectiv de investiții este de 12 luni de la demararea lucrărilor de construcție.

”Acest proiect este unul foarte așteptat de locuitorii din Baia Mare, din împrejurimi, dar și din întreg județul Maramureș, fiind principala intrare în Municipiul Baia Mare.

Pasajul de la Clubul Văcarilor este împreună cu celelalte proiecte de pasaje, Italsofa și Independenței, un punct de legătură cu centura metropolitană. Astfel, pregătim momentul în care vom avea varianta de ocolire a municipiului finalizată.”, a declarat președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

Proiectul este în valoare de 98.293.884,77 lei, TVA inclus, și va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Realizarea acestui proiect de infrastructură vizează decongestionarea traficului rutier de la intrarea în Municipiul Baia Mare dinspre comuna Recea, care în prezent este una dintre cele mai aglomerate intrări în municipiu. Totodată, va fi creată o rețea modernă de transport rutier, va reduce timpul de călătorie, poluarea și numărul de accidente rutiere din această zonă.

Pentru asigurarea îmbunătățirii fluxurilor de trafic dinspre municipiul Baia Mare înspre drumurile europene, naționale, înspre UAT- urile învecinate și invers, Consiliul Județean Maramureș a demarat proiecte pentru realizarea a trei pasaje supraterane, amplasate la principalele intrări în Municipiul Baia Mare, respectiv în zona Clubul Văcarilor, în zona Italsofa și în zona Bulevardului Independenței intersecție cu Str. Europa din Municipiul Baia Mare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

Focare COVID-19 ÎN MARAMUREŞ: Doi angajaţi URBIS au coronavirus. Fost director de la Apele Române, judecător de la Judecătoria Baia mare, confirmaţi pozitiv

Redactie

Deputat Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Organizația PSD Baia Mare alături de Doru Dăncuș!

Vasile Dale

AM AVUT DREPTATE: Ministrul Apărării Naționale – Este o dronă de cercetare-informații de provenineță sovietică scoasă din uz în 1989

Vasile Dale

1 mesaj

abc august 31, 2022 at 10:32 am

Vorbe, vorbe si iar vorbe.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.