BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

RUTIERE: Băut şi fără permis la Borşa, minor la volan la Săliştea de Sus… cu mama alături. Permis ucrainean fals la Bogdan Vodă

Azi-noapte, polițiștii din Borșa au depistat pe strada Torentului din oraș un autoturism, fiind identificat la volan un tânăr de 23 de ani din oraș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la secţia UPU Borşa unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

SĂLIȘTEA DE SUS: O mamă și- apus copilul de 15 ani să conducă

Conform prevederilor art. 335, alin. 3 din Codul Penal, cu aceeași pedeapsa ( închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă) se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu deține.

Polițiștii din Săliștea de Sus, împreună cu cei ai Sectorului de Poliție de Frontieră Vișeu de Sus, în timpul efectuării serviciului de control trafic în apropierea intersecției străzii L.D. Bindea cu strada Bâleni din oraș, au depistat un autoturism la volanul căruia se afla un minor de 15 ani. Ca pasager în partea din dreapta spate a fost identificată mama acestuia în vârstă de 39 de ani din județul Iași.

În urma celor constatate, polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 335 alin. 1 și 3, atât față de minor, cât și față de femeia de 39 de ani.

*****

Cu permis de conducere fals, la plimbare cu mașina prin Bogdan Vodă

Poliţiştii de frontieră maramureșeni au depistat în trafic un tânăr din județul Maramureș care conducea un autoturism marca Ford, având un permis de coducere fals.

*Ieri, 31 august a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus au oprit, în trafic, pentru control, pe raza localității Bogdan Vodă, județul Maramureș, un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.

În cadrul verificărilor, la solicitarea colegilor noștri, şoferul, un tânăr de 27 de ani din județul Maramureș, a prezentat şi un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, colegii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

Astfel, polițiștii de frontieră au constatat faptul că permisul de conducere este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Te-ar putea interesa si

COVID-19: Al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus

Vasile Dale

VIDEO: Un băimărean, actor în filmul Leon 2, o coproducție italiano-română

Vasile Dale

EXCLUSIV: HAOS LA SIGHET – 16 români escortați de poliție nu se știe unde vor fi carantinați (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.