BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Codrului

EXCLUSIV VIDEO: ASUAJU DE SUS – Au WC-ul în fundul curții dar primarul le ”trage” cea mai scumpă capelă mortuară din România: aproape 200.000 de euro

Investiții de lux într-o comună din județul Maramureș. Aproape două sute de mii de euro, adică douăzeci la sută din bugetul local, se folosesc pentru construirea unei capele. Și suntem 100% siguri că fondurile nu vor fi suficiente. Că doar așa se obișnuiește în România.

Capela mortuară de lux a început să prindă contur în micuța comună Asuaju de Sus din județul Maramureș. O comună cu 1.043 locuitori conform ultimului recensământ. O comună care nu are canalizare, nu are gaz. Are rețea de apă potabilă, e drept adusă de la vecinii din Sălsig.

O comună în care marea majoritate a locuitorilor au WC-ul în fundul curții. O comună care se mândrește că are în frunte cel mai longeviv primar ales din România, acesta fiind la al 8-lea mandat. Un primar care se poate mândri că a reușit extraordinara performanță ca în 2016 să candideze singur. Adică el, împotriva lui. Și firește, a ieșit primar.



Ei bine acum că primarul din comuna vecină, Sălsig, a reușit să finalizeze lucrările la capela mortuară început de predecesorul său și pentru care s-au cheltuit aproape o sută de mii de euro, iată că ”fruncea” comunei Asuaju de Sus s-a gândit să nu se lase mai prejos.

Conform devizului s-au alocat noua capelă mortuară ar costa 807.553,42 lei, plus TVA. Adică 956.416,46 lei. O nimica toată. Vreo 200.000 de euro. Zis și făcut. Proiectul s-a aprobat în Consiliul Local Asuaju de Sus cu o majoritate simplă: 5-4. Au votat pentru PSD (4) și PMP (1), iar împotriva PNL (2) și USR (2). Opoziția spune că vor o capelă în sat, dar nu la acest preț exorbitant. Au spus că se pot găsi soluții ca în comunele din vecini unde s-au cheltuit maxim 200.000 de lei pentru o astfel de lucrare. Și au dat ca exemplu comuna sătmăreană Homoroade.Ei au susținut că nu poți să cheltui 20% din bugetul anual al unei comunități exclusiv pentru o lucrare. De menționat că Asuajul de Sus are bugetul local de aproximativ 5 milioane de lei.

În luna iunie lucrarea a fost urcată pe SEAP iar o firmă din București a câștigat licitația prin care va munci la ridicarea celei mai scumpe Capele Mortuare din România. Iar construcția a început. Ea este realizată în curtea Bisericii Ortodoxe din Asuaju de Sus.

Am încercat astăzi să discutăm cu primarul PSD, Vasile Boitor. Doar că acesta este în concediu de odihnă. Obosit, am spune noi, după Târgul Cepelor care a avut loc weekendul trecut în comună. Un târg pentru care aceeași comună a alocat fonduri importante în condițiile în care în comuna Asuajul de Sus nici măcar nu se cultivă CEAPĂ!

La sediul Primăriei din Asuaju de Sus era doar viceprimarul Achim Pamfil. Acesta a declarat că ”acestea sunt prețurile” și că oamenii aveau nevoie de ”o capelă construită la standarde europene”. Cât despre rețeaua de canalizare: urmează. Achim Pamfil a mai adăugat și faptul că prețul pentru construcție ar fi de 6-700.000 de lei iar diferenta ar reprezenta-o tarifele pentru documentație și pregătirea terenului.

Te-ar putea interesa si

GRAV ACCIDENT LA GROŞI / ACTULIZARE: Şoferul unui Renault, grav rănit după ce a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat. Ce spun poliţiştii (FOTO)

Vasile Dale

Maramureșeanca din Coroieni, ”Pupila blondă a lui Boc”, a fost ejectată ”la cerere” din funcția de ministru secretar de stat în Ministerul de Interne

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Avem imaginile în care atacatorii din Sighet îşi pregătesc săbiile pentru atac! (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult