BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Mai mulți consilieri locali au inițiat un proiect de hotărâre privind demiterea viceprimarului din funcție


În cursul zilei de azi, 12 septembrie a.c., a fost convocată pentru ziua de vineri, 16 septembrie a.c., orele 13:00, o ședință extraordinară de Consiliu local al municipiului Sighetu Marmației. Pe ordinea de zi figurează un singur punct: eliberarea din funcție (demiterea) viceprimarului. Această funcție este ocupată de către consilierul local Daniela-Maria Onița-Ivașcu încă din luna februarie 2021.

Proiectul a fost inițiat de către șapte consilieri locali în funcție.

Consilierii locali care au inițiat acest demers, au adus mai multe acuze viceprimarului, acuze expuse în referatul privind propunerea eliberării din funcție a viceprimarului, printre care: menținerea fără încetare a unei stări de tensiune continue atât în relația cu Primarul cât și cu Consiliul local, arogarea unor atribuții cu de la sine putere, fără a-i fi delegate de către Primar sau de către Consiliu local, lipsa nemotivată de la unele ședințe de Consiliu local, având ca unic scop blocarea luării unor hotărâri, având ca efect crearea unor blocaje în administrație, respectiv sabotarea orașului.

Pentru ca Daniela-Maria Onița-Ivașcu să poată fi demisă din funcția de viceprimar, proiectul trebuie votat favorabil de cel puțin două treimi din numărul de consilieri locali în funcție – în cazul mun. Sighet vorbim de minim 13 consilieri dintr-un total de 19 existenți. Procedura prevede ca votul să fie secret.

Demiterea Danielei-Maria Onița-Ivașcu, în opinia multor sigheteni, ar fi un pas spre normalitate și ar pune capăt circului existent în Consiliul local.

Dacă va fi sau nu demis viceprimarul, vom afla vineri la ședință. Ședința de Consiliu local este publică.

sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

BRAVO LOR: SVSU Mireșu Mare – locul 1 la etapa națională a Concursurilor Profesionale

Vasile Dale

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, solicită Comisiei Europene ajutoare financiare pentru fermieri, împovărați de sarcini birocratice!

Vasile Dale

FOTO EXCLUSIV: Impact devastator între un TIR şi un autoturism la Satulung (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.