BREAKING NEWSImportant

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară la sediul Serviciului Copil, Familie și Persoane cu Dizabilități

În data 14.09.2022 la sediul Serviciului Copil, Familie și Persoane cu Dizabilități din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Baia Mare, a avut loc o întâlnire între polițiștii Biroului Siguranța Școlară, cei din cadrul Direcției de Asistență Socială – Centrul de Reabilitare Socială Pentru Copiii Aflați în Situații de Risc, lucrători din cadrul Asociației Pirita Children, și nu în ultimul rând lucrători din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Baia Mare, având ca temă principală reducerea riscului de  abandon școlar în rândul copiilor aflați în situații de risc sau care fac parte din familii aflate în risc de excluziune și marginalizare.

La activitate au fost punctate aspecte privind modalitățile de integrare în societate a copiilor din astfel de familii. Au fost  stabilite o serie de activități care urmează a fi efectuate de către Asociația Pirita Children în colaborare cu Biroul Siguranța Școlară și restul partenerilor implicați. Un aspect important vizează scoaterea copiilor din mediul în care trăiesc și participarea acestora la diverse activități de socializare organizate în terțe locații pe raza municipiului Baia Mare, cu precădere în alte unități de învățământ. Totodată, în cadrul activității au fost stabilite unele proceduri de intervenție în cazul identificării unor situații de abandon școlar sau cazuri în care copiii din familii sau medii defavorizate comit fapte antisociale.

Având în vedere parteneriatul existent între Biroul Siguranța Școlară și Serviciul Public de Asistență Socială Baia Mare, pe parcursul noului an școlar, vor fi realizate activități în teren de informare a copiilor și familiilor acestora, având ca scop încurajarea spre frecventarea școlii și integrarea în societate. Toate aceste aspecte vor contribui  la educarea și dezvoltarea copiilor din punct de vedere social și intelectual.

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan: Absorbția de fonduri europene este esențială pentru a implementa proiectele de care Maramureșul are nevoie

Vasile Dale

DECIZIE ȘOC ÎN CAZUL ACCIDENTULUI FEROVIAR: Judecătoria Jibou o achită pe Sanda Ungur, după accidentul în care au murit 4 studente din Maramureş

Redactie

FESTIVITĂŢI: Avansare în grad și trecere în rezervă la Jandarmeria Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.