BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

GREVĂ JAPONEZĂ la unu din cele mai bune licee din Baia Mare. Administrația Publică Locală se prăgătește în schimb de ”castaniadă” (actualizare)

Este GREVĂ JAPONEZĂ la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare! De ce?

Anul trecut de 13 ori s-a schimbat orarul din cauza lipsei spațiilor unde elevii să își poată derula cursurile
Lucrările de reabilitare nu sunt finalizate.

În anul școlar trecut elevii au fost nevoiți să învețe învățat pe unde au putut. Zece clase din cadrul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” și-au desfășurat temporar orele într-o clădire a Centrului Universitar Nord Baia Mare.

Deocamdată ni s-a interzis să luăm imagini din incinta unității de învățământ pentru a arăta efectiv în ce stadiu sunt lucrările. Oare de ce îi este frică directorului liceului? Că edilul îl va schimba din funcție? Așteptăm o reacție oficială din partea instituțiilor abilitate. Nu de alta dar elevii susțin că mâine nu vor mai intra la cursuri în semn de protest.

În tot acest timp, administrația publică locală are altă agendă: pregătirea celor trei zile de ”Castaniadă”. Aici vor fi cheltuiți aproape 2 milioane de lei din bugetul local.

ACTUALIZARE

”Este vorba de montarea unui paratrazent care împiedică pornirea curentului electric în cele 10 săli de clasă care s-au dat spre folosință școlii. Și ar mai fi încă 14 săli de clasă care sunt aproape finalizate, e vorba de un pic de voință doar.

Am vorbit cu conducerea școlii, am vorbit cu Primăria, am vorbit cu constructorii. Sunt niște blocaje la partea de recepție. Sperăm să existe înțelegere și voință și să se rezolve cât mai repede. La recepția parțială sunt ceva divergențe dar eu nu mă pot pronunța pentru că nu sunt specialist și nu vreau să intru în detalii. Este vorba despre acel paratraznet care nu s-a putut monta din cauza intemperiilor din această săptămână” a declarat Mihai Pop, inspector general al ISJ Maramureș.

”Consiliul Elevilor a decis să facă un memoriu care este adresat Inspectoratului Școlar și Primăriei Baia Mare în care am precizat toate problemele care există și au existat pe parcursul celor doi ani de renovare. Vrem să primim un răspuns sau cel puțin o soluție pentru că considerăm că acest liceu de prestigiu nu ar trebui să treacă prin aceste impedimente. Noi am venit aici cu speranța să avem cele mai bune ore de curs și să nu trebuiască să venim cu o inimă grea la liceu” a spus o elevă.

”Unul dintre motive ar fi că ne desfășurăm orele pe întuneric în corpul renovat nu avem deloc energie electrică. Din cauza reabilitării liceului nu există curent electric în acel corp. Profesorii fac grevă japoneză alături de noi. Protestul nu a fost unul spontan. Ieri am discutat cu domnii profesori și am decis să venim toți cu banderolă albă pe braț. Vom continua protestul până când problemele se vor rezolva. Vedem cu ce soluții vor veni cei din Primărie și Direcțiunea. Noi ne dorim să ne desfășurăm orele normal. Unii colegi fac orele la Universitate, după care o să mergem pe după amiază pentru că încep stundenții cursurile și noi nu vom mai putea desfășura orele acolo” Alex Marchis, vicepreședintele Consiliului Elevilor din cadrul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Informații furnizate de Mica Șvab, Plus TV Maramureș. Vom reveni cu detalii

Te-ar putea interesa si

FOTO: Un șofer s-a răsturnat cu mașina la intrare în Lăpușel

Redactie

VIȘEU DE SUS: Proiecte în valoare de 8,26 milioane de euro depuse pentru finanțare prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ

Vasile Dale

LACUL BODI: Distracţie pe cinste fără taxă de intrare

Redactie

2 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.