BREAKING NEWSImportant

Consiliul Județean Maramureș a demarat două proiecte de 38,7 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase, finanțate prin PNRR

Aleșii județeni, reuniți astăzi în ședința Consiliului Județean Maramureș, au adoptat două proiecte care vizează dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” și la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.

Cele două proiecte – „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” și “Dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” – sunt în valoare de 35.319.199,21 lei, TVA inclus, respectiv 3.447.278,87 lei, TVA inclus, și vor fi finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Igiena în cadrul unităților spitalicești este absolut necesară, iar pentru a preveni și gestiona cât mai eficient infecțiile intraspitalicești sunt necesare o serie de măsuri și echipamente. Obiectivul principal al acestor proiecte este tocmai acela de a dota cele două spitale din municipiul Baia Mare, aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, cu echipamente și materiale necesare pentru curățenia, dezinfectarea și păstrarea unui mediu cât mai steril.

„Aceste proiecte sunt esențiale pentru cele două spitale pe care le avem în subordine. De asemenea, în această perioadă pregătim încă două proiecte pentru construirea și dotarea unui nou ambulatoriu atât la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” cât și la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Trei maşini, implicate într-un accident rutier pe Bd. Independenţei. Accidentul cu trei victime a fost provocat de un sătmărean (FOTO)

Vasile Dale

NEATENȚIE: Un șofer din Maramureș a accidentat o tânără pe trecerea pentru o pietoni din Florești (foto)

Vasile Dale

ATELIERE DE VACANȚĂ ÎN SATUL DE PE DEAL

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult