BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Invenţia unui inginer din Baia Mare care poate reduce facturile la gaze cu până la 70%


Un inginer din Baia Mare susţine că a brevetat o invenție spectaculoasă prin care facturile la gaze pot fi reduse chiar și cu 70%. Invenția este simplă dar eficientă și constă într-un robinet care se blochează la o anumită temperatură.

Inventatorul Dumitru Matei, inginer de meserie, a mărturisit care este secretul invenției sale.

„E primul robinet care are în capul termostatat gaz. E de 5 ori mai sensibil decât cel cu bimetal. Chestiile astea te duc într-o economie de… Când e 30 la sută e foarte puţin. Am mers până la 70 la sută economie. Investiția poate fi recuperată în mai puțin de jumătate de an”, a explicat inginerul pentru observatornews.ro



Mai multe instituții din Baia Mare au adoptat încă de anul trecut invenţia care reduce consumul de gaz.

Invenția este una simplă și constă într-un robinet care se blochează la o anumită temperatură.

Sistemul oferă aceeași putere de încălzire la toate caloriferele legate în rețea şi asigură facturi mult mai mici.

Invenția a câștigat deja popularitate în oraș, iarna trecută, când s-a dovedit a fi foarte eficientă chiar și în clădirea primăriei din comuna Mireșu Mare.

Pe holurile primăriei a fost setată iarna trecută o temperatură de 16 grade Celsius, iar în birouri angajații au putut să seteze temperatura dorită.

Sistemul a fost implementat iarna anului trecut, iar consumul de gaz a scăzut la 48%. De atunci, invenția a fost implementată şi la școala din localitate.

„În momentul în care afară este mai cald, se reduce puţin temperatura din robinet şi atunci temperatura este potrivită pentru ambientul clasei. Când ajunge temperatura camerei la cea programată de acei robineţi, ei închid practic agentul termic şi nu îi dau voie să meargă prin instalaţie. Diferit de un robinet normal pentru calorifer, această invenție funcționează cu un gaz și se adaptează temperaturii aerului, nu a apei calde din conducte”, a spus Dorel Merciu, directorul școlii.

Sursa: antena3.ro

Te-ar putea interesa si

Concurs cu premii pentru copii! Puteți să îi înscrieți pe cei mici la “Gala frumuseții pentru copii 2022” 

Vasile Dale

POLIŢIŞTII BĂIMĂRENI AU REZOLVAT CAZUL: Un fals doctor a lăsat un bătrân fără pensie. S-a oferit să-i maseze spatele, apoi i-a furat portofelul

Vasile Dale

VIDEO: Alţi doi ucraineni, tată şi fiu, s-au rătăcit în munţi. Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au pornit în căutarea lor – actualizare

Redactie

1 mesaj

Cetateanul septembrie 27, 2022 at 8:48 pm

Da, ideea este excelenta . Am cautat anii trecuti robineti pentru calorifere cu termostat exterior pentru o buna acuratete, cel putin atunci nu am gasit, poate ca acum au aparut pe piata, nu stiu, dar ideea e foarte buna !
Felicitari !

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult