BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

SUNTEM BOGAȚI, BANII NE CAD DIN BUZUNARE – Primăria Baia Mare vrea să cheltuiască 2 milioane de lei pentru ”luminițele” de Crăciun. 300.000 lei au costat cele de la ”Castaniadă”

Baia Mare are bani! Bani care ne cad din buzunare de pline ce sunt. Întreaga lume se confruntă cu o criză energetică, financiară, alimentară deosebit de gravă. Municipiul Baia Mare însă a fost ocolit. În Baia Mare curge lapte și miere la fiecare colț de stradă. 2,4 milioane lei au fost cheltuiți pentru ”Castaniadă”, 300.000 lei pentru iluminatul ornamental al festivalului. Se preconizează că pentru Sărbătorile de Iarnă, municipalitatea va cheltui aproximativ 2.000.000 de lei pentru ca băimărenii să aiba parte de ”luminițe” mai tari ca-n Las Vegas.

Multe primării nu mai știu de unde să taie fonduri pentru a le direcționa spre plata facturilor la energie, pentru plata facturilor la încălzire. În Baia Mare însă conform viceprimarului Doru Dâncuș acest lucru nu se aplica! De ce? Simplu: ”primăria are de unde”.

”Atâta vreme cât avem un acord cadru la acest serviciu și în baza lui se încheie se încheie contracte subsecvente cu comandă fermă din partea municipalității pentru anumite perioade. A funcționat Sărbătoarea Castanelor, urmează probabil Sărbătorile de Iarnă. Atâta vreme cât există în actul bugetul la iluminat public alocare financiară noi încercăm să ne ținem de acel acord cadru și de contract. Până la urmă a fost o sărbătoare a băimărenilor și este normal dacă vreți să existe și acest iluminat ornamental. Că alte primării nu își permit este problema acelor autorități publice. Noi deocamdată ne-am permis să dăm comandă pentru acest serviciu de iluminat ornamental.

Pentru Sărbătoarea Castanelor s-a alocat suma de 300.000 de lei. Nu știu exact suma, dar repet această sumă a fost bugetată, la capitolul iluminat și atâta vreme cât există resurse vom plăti aceste servicii.

Nu știm deocamdată cât o să alocăm pentru iluminatul ornamental. Nu am discutat nici cu dl primar, nici cu colegii din aparatul de specialitate. Bugetul pentru iluminatul ornamental este undeva la 2 milioane de lei pentru Sărbătorile de Iarnă, dar nu înseamnă că se va comanda de 2 milioane. Acordul cadru este pe 4 ani de zile și este undeva la 20 millioane pe cei patru ani de zile. Dar este un acord cadru. Nu înseamnă că se și comandă de toți bani” ne-a declarat Doru Dăncuș, viceprimar al municipiului Baia Mare.

Vezi în mai jos declarațiile despre iluminatul ornamental de la Castane 2022

Anul trecut, de Revelion, Baia Mare a fost pe primul loc în țară la suma alocată pentru petrecerea stradală, numai focul de artificii costând 135.000 lei.

Articol realizat în colaborare cu PLUS TV Maramureș. Foto principal: facebook.com/Târgul de Crăciun Baia Mare2021

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT RUTIER PE DN 18B / ACTUALIZARE: Un autoturism s-a izbit de un podeţ în zona fostului Popas Regal. Ce spun poliţiştii

Vasile Dale

TRAGEDIE LA MARGINEA SIGHETULUI: Un bărbat s-a spânzurat de un măr din grădină

Vasile Dale

FOTO / VIDEO: ŞASE oameni şi-au văzut moartea cu ochii în Rona de Jos. Microbuzul s-a răsturnat într-o curte

Redactie

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.