BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO: Gara CFR Baia Mare: ”parcă intrăm într-un GRAJD”, nu într-un oraș din secolul 21 al Uniunii Europene

Parcă intrăm într-un GRAJD! Aceasta este opinia celor care intră în Gara CFR Baia Mare, poarta de intrare feroviară în Maramureș

Peisajul este unul dezolant. Deși anunțat cu mare fast, proiectul de modernizare prezentat de CFR Infrastructură în urmă cu trei ani pare să se fi pierdut în sertarul instituției de la nivel național. Oficialii Gării Baia Mare ridică din umeri, neștiutori, atunci când sunt întrebați de reabilitare și spun că nu mai au niciun fel de informații. Între timp, călătorii nu au altă variantă decât să constate și să își exprime nemulțumirea față de aspectul gării.

Ultimele reparații la Gara Baia Mare s-au făcut undeva prin 2017. Atunci a fost reabilitat peronul principal. De atunci s-a tot vorbit despre viitoarele investiții, așteptându-se finanțare în acest sens. În 2019, Compania Națională de Căi Ferate CFR anunța demararea unui proiect de modernizare a 47 de stații de cale ferată.

Au fost lansate licitațiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 de stații de cale ferată, printre acestea fiind nominalizat și Maramureșul. Potrivit documentului ar fi trebuit să fie reparate clădirile, să fie înălțate peroanele în conformitate cu standardele europene, să fie modernizate copertinele, liniile din stații etc. Totul a rămas doar la stadiul de promisiuni.

 Dar până să avem lucrări de reabilitare s-au cumpărat coșuri și bănci noi. Toate depozitate în interior dar murdărite de zecile de porumbei care zboară liber prin gara CFR Baia Mare.

Articol realizat în colaborare cu PLUS TV Maramureș

Te-ar putea interesa si

CONTINUARE ATAC LA BORŞA: SMS-uri cu ameninţări cu moartea primite după atacul din noaptea trecută

Vasile Dale

IPJ Maramureș rămâne astăzi fără inspector șef. Împuternicirea lui Todoran expira la miezul nopții! Favorit la funcție este cms șef Marian Dumitriu

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE: INCREDIBIL – Prin ordonanțele lor, procurorii încurajează furtul și tăierile ilegale de lemn din zona Borșa – Vișeu!!!

Vasile Dale

3 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.