Important

CEREMONIE: Membrii SLI MM pensionați, sărbătoriți în cadru festiv

Conform tradiției, Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) a organizat și în 2022 festivitatea dedicată membrilor de sindicat care s-au pensionat în ultimul an școlar. Evenimentul a avut loc joi, 6 octombrie, la hotel ”Mara” din Baia Mare și s-a bucurat de prezența prof. Mihai Cosmin Pop, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și prof. Lucia Zoicaș, președinta Asociației Pensionarilor din Învățământ Maramureș.

În perioada septembrie 2021 – septembrie 2022, s-au pensionat 140 de membri SLI MM, dintre care 54 au participat la evenimentul festiv organizat în cinstea lor.

”Această generație a parcurs timpuri deloc ușoare și nerăbdătoare cu toți angajații din învățământ: perioada comunistă, tranziția, reformele interminabile, inclusiv pandemia cu învățământul on-line. Cu toate acestea, au rămas fideli meseriei, au modelat caractere, au schimbat vieți luminând calea elevilor spre lumina cunoașterii. Îi felicităm pe toți – profesori, învățători, educatoare – pentru misiunea importantă pe care au dus-o la bun sfârșit, dar mai ales pentru înțelepciunea, omenia și răbdarea fără margini de care au dat dovadă în toți acești ani închinați educației”, a declarat prof. Ioana Petreuș, președinte SLI MM.

Primul eveniment organizat de SLI MM (președinte era Rodica Benga) pentru a sărbători, în semn de recunoștință, seniorii învățământului maramureșean a avut loc în urmă cu 20 de ani la Liceul de Artă cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.

În primii 10 ani, festivitatea a fost organizată în Baia Mare, de cele mai multe ori în luna iunie, cu ocazia Zilei Învățătorului. În anii următori, sărbătoarea a avut loc la hotelul ”Eurosind” din Ocna Șugatag, în luna octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Excepție de la această tradiție au fost anii 2020 și 2021 din cauza contextului epidemiologic.

Te-ar putea interesa si

IMPORTANT: Se reia activitatea de relații cu publicul la nivelul ghişeului Serviciului Rutier

Vasile Dale

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Maramureş în şedinţă ordinară

Redactie

Candidați europarlamentari USR, în dialog cu maramureșenii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.