Eveniment

RUTIERE: Accidente rutiere la Băseşti şi Moisei. Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pe şosele judeţului

Ieri, 20 octombrie, la ora 14.44, polițiștii din Ulmeni au fost sesizați prin apel de urgență cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu o victimă, în afara localității Băsești.
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că, o tânără de 26 de ani din Șurdești, aflată la volanul unui autoturism pe D.J. 108/D, condus din direcția localității Băsești, înspre localitatea Ariniș, a intrat în coliziune cu un indicator rutier aflat pe marginea dreaptă a drumului, iar ulterior, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă și s-a răsturnat pe terenul cu vegetație.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, care a fost transportată la Spitalul Județean din Baia Mare în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde nu a rămas internată sub supraveghere medicală. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
*****
În după-amiaza zilei de ieri, polițiștii din Vișeu de Sus au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 18, în localitatea Moisei.
Deplasați la fața locului, polițiștii rutieri au constatat faptul că un bărbat de 59 de ani din Moisei, aflat la volanul unui autoturism pe D.N.18, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care avea direcția de deplasare înspre Vișeu de Sus și era condus de un tânăr de 18 ani din Moisei.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 18 ani, pasageră în unul dintre cele două autoturisme pe locul din dreapta față. Aceasta a fost transportată la Spitalul din Borșa în vederea efectuării de investigații medicale, unde nu a rămas internată.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest. În cazul bărbatului de 59 de ani a rezultat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul tânărului rezultatul a fost zero.
Polițiștii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

*****

Acțiunile polițiștilor Serviciului Rutier și din Borșa

În vederea prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere și din cauza faptului că viteza constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere, polițiștii Serviciului Rutier, în colaborare cu cei ai Secției 4 Leordina, au organizat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză, pe D.J. 187 Ruscova-Poienile de Sub Munte.
Polițiștii au efectuat controale la peste 70 de autovehicule și au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, din care 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Din 10 permise de conducere reținute, nouă au fost pentru conducerea unui vehicul peste limita de viteză admisă.
Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 33.785 de lei.

*****

Tot ieri, Formațiunile de Rutieră și Ordine Publică din Borșa au desfășurat în intervalul orar 13.00-18.00, o acțiune pentru depistrarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală de viteză și care conduc sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.915 de lei, iar ca măsuri complementare au reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.
De asemenea, au constatat două infracțiuni comise de conducători auto la regimul rutier. La ora 14.25, polițiștii din Borșa, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, care circula pe strada Victoriei din oraș. La volanul acestuia au identificat un bărbat de 40 de ani din oraș, iar în urma testării alcoolscopice, etilotestul a indicat o valoare de 1,33mg/l alcool pur in aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
Polițiștii au efectuat verificări, constatând faptul că bărbatul nu deține nici permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Astfel, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Te-ar putea interesa si

VIDEO EXCLUSIV: CLIPE DE TEROARE – Impact între două mașini într-o intersecție din Baia Mare. Ambele au ”zburat” care-ncotro (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Incendiu la Ulmeni pe șantierul unde se construiește podul peste Someș. Accident sau complot? (FOTO)

Vasile Dale

VIDEO / PERCHEZIŢII: Căprior salvat de poliţişti de la Oarţa de Sus. Carne de vânat din braconaj descoperită

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.