Important

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Riscă maramureșenii fără venituri să petreacă iarna în frig?”

Criza economică prin care trece România pune în dificultate milioane de familii cu venituri mici care nu își mai permit achiziționarea lemnului necesar pentru încălzirea locuințelor. PSD a avertizat public asupra necesității ca ministrul de resort să explice și să ia măsurile necesare ca oamenii, în special cei cu venituri reduse, să poată cumpăra lemne la preț plafonat.

„Din păcate, astăzi, în România, pe lângă criza pandemică ne confruntăm și cu o criză economică. Avem însă și crize mai mici și trebuie să ne gândim la cele aproape 3.000.000 de familii de români care se încălzesc și se spală punând lemne pe foc, brichete sau peleți. Plafonarea prețului la lemn s-a transformat într-o castană fierbinte, iar Guvernul Ciucă nu știe cum să scape mai repede de ea. Ruiscă maramureșenii fără venituri să petreacă iarna în frig?”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.
Plafonarea prețurilor urma să fie valabilă până la finele lunii martie, anul viitor, dar ar fi dus la haos pe piață, prețul real al lemnului de foc fiind practice dublu față de prețul impus de Guvern. În acest condiții comerciații refuză tranzacțiile susținând că pierd bani.
„Mecanismul promovat de ministerul Mediului își dovedește limitele! Acum este evident că se impune intervenția guvernului și corectarea legislației, astfel încât mecanismul să devină funcțional și să producă în mod real efectele. PSD este gata să contribuie cu soluții și atrage atenția partenerilor din Coaliție că se amplifică grav și este pe cale să devină un fenomen furtul de lemn din păduri”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.



Te-ar putea interesa si

Nord Literar 244, sumar bogat și variat

Redactie

Jandarmii maramureşeni prezenţi la datorie în weekend    

Redactie

SARASĂU: Un bărbat şi-a bătut copilul şi soţia, ameninţându-i că îi omoară

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult