BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO – Gândaci în bucătărie: Restaurantul de unde își cumpără mâncare toți polițiștii amendat cu 10.000 lei de reprezentanții DSVSA

În aceste zile, cititorii noștri ne-au transmis imagini in care intr-un restaurant din Baia Mare au fost suprinși mai mulți gândaci de bucatarie care defilau pe pereții unde clienții serveau masa dar și pe holurile care duceau spre bucătărie, inclusiv in spațiile unde era preparata mâncarea.

Restaurantul situat în apropierea Casei de Cultură din Baia Mare este unul renumit pentru că de acolo își cumpără ”meniul zilei” toți polițiștii din Poliția Municipiului Baia Mare dar și de la Poliția Rutieră. Și nu sunt singurii. Mai putem aminti și pe cei de la Direcția de Sănătate Publică Maramureș sau cei din noua conducere a Spitalului de TBC din Baia Mare.

Am cerut un punct de vedere de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș iar o echipă s-a deplasat astăzi la unitatea cu pricina. Inspectorii DSVSA au găsit la localul din centrul orașului, pe lângă gândaci și alte nereguli in ce privește igiena.

10.000 de lei a fost amenda aplicată astăzi

“Noi ne-am autosesizat și am făcut un control. Am constatat deficiente in ce privește igiena in primul rând a unității, prin prezenta gândacilor in spațiul destinat bucătăriei și a câtorva spatii din aceasta unitate. S-a întocmit o nota de constatare la fata locului cu termene și a fost aplicată o amenda contravenționala pentru aceasta situație, in valoare de 10.000 lei. In primul rând proprietarul nu a putut face dovada unei dezinsecții recente, lucru pe care și l-a însușit și a promis ca va lua legătura cu o societate care sa ii facă imediat aceasta dezinsecție. Dar am găsit nereguli și cu niște zone care din punct de vedere structural trebuiau sa fie recondiționate in sensul ca erau niște spatii care conțineau o veche ventilație, care trebuie sa fie reconditionata. Sunt spatii care au o veche ventilație care trebuie sa aibă niște capace de protectie.Dezinsecția trebuie sa fie făcută urgent. Nu am mai întâlnit situații de genul acesta dar aici într-adevăr lucrurile s-au confirmat.” a spus directorul adjunct al DSVSA Maramures, Vasile Pop.

Astfel de controale vor continua și la alte restaurante pentru a preîntâmpina probleme privind sănătatea publică. De precizat ca gândacii de bucătărie pot fi purtători de microorganisme și agenți patogeni care afectează sănătatea umană. În cazul contactării unui virus purtat de această insectă se pot produce afecțiuni precum gastroenterita sau diareea și pot fi provocate și alte probleme intestinale.

revenim cu imagini video

Te-ar putea interesa si

ALERTĂ: Turist din Satu Mare, rătăcit la coborârea de pe Creasta Cocoșului

Vasile Dale

DRIFTURI LA SIGHET ȘI ÎN BAIA MARE (VIDEO): La volanul unui BMW sub influența alcoolului și cu permisul suspendat

Vasile Dale

EXCLUSIV – TRAGEDIE LA CAVNIC: Un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat de sora lui într-o anexă a locuinței

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.