BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

POLIŢIŞTII ÎN CONTROL: TIR-uri pline cu lemn tăiat și transportat ilegal descoperite în Maramureșul Istoric (foto)

Combaterea delictelor silvice rămâne prioritatea polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

Astfel în perioada 03-07 noiembrie 2022, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică au fost angrenați în ample activități prevenirii şi combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic. Activitățile desfășurate au vizat modul în care operatorii economici din domeniu respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.
Polițiștii au efectuat verificări la trei depozite de material lemnos și la 45 mijloace de transport cu care se efectuează transport de material lemnos.

Pentru abaterile de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice polițiștii au aplicat opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus confiscarea a 157,968 mc materiale lemnoase, în valoare totală de 25.486,7 de lei. De asemenea a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței și 104 mc lemn rotund rășinos, în valoare de 20.800 de lei.

Polițiștii au constatat două infracțiuni prevăzute de Legea nr. 46 din 2008 Republicată – Codul Silvic și au mai fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale prevăzute de alte acte normative, în valoare totală de 14.435 de lei.

Activitățile de verificare și control au fost realizate cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și din cadrul Direcției Silvice Maramureș și a polițiștilor subunităților teritoriale.

Te-ar putea interesa si

ÎN URMĂ CU O ORĂ PE DN 18 LA CRĂCIUNEŞTI: Un TIR încărcat cu bolţari s-a răsturnat pe marginea şoselei (foto)

Vasile Dale

NOI INFORMAŢII: 29 de români din străinătate infectați cu COVID-19. Au decedat trei, unul din Borşa

Vasile Dale

VIDEO ȘOCANT / ACTUALIZARE: Pumni, picioare și înjurături printre mașini în centrul municipiului Baia Mare. Ce spune IPJ Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.