Important

Acțiuni de amploare a polițiștilor maramureșeni pentru identificarea pietonilor indisciplinaţi şi a vitezomanilor

Toată săptămâna trecută, polițiștii rutieri maramureșeni au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în vederea reducerii numărului și gravității accidentelor rutiere și, totodată, pentru identificarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră.

La nivelul județului, indisciplina pietonilor și viteza, sub cele două forme (neadaptată condițiilor de drum/trafic sau neregulamentară) se regăsesc printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, peste 80 de polițiști rutieri și ordine publică au asaltat drumurile publice ale județului și au verificat fiecare participant la trafic.

Polițiștii au aplicat 1.345 de sancțiuni contravenționale, din care 447 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 74 pentru abateri pietoni și 192 de sancțiuni pentru abateri bicicliști.
Au fost reținute 121 de permise de conducere (din care 59 pentru viteză excesivă), 68 de certificate de înmatriculare și au fost constatate în total 20 de infracțiuni la regimul rutier și 14 infracțiuni de altă natură.

Conform O.U.G. 195 din 2002, la secțiunea privind regulile de circulație pe care trebuie să le respecte alți participanți la trafic, amintim de faptul că, se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede, să circule în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Astfel că, vineri, 11 noiembrie, pe raza orașului Seini au fost aplicat 33 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la bicicliști, iar în șapte dintre aceste situații biciclistul se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatele fiind de la 0,17 până la 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, 11 noiembrie, polițiștii sigheteni au depistat în trafic un autoturism, care se deplasa pe strada George Coșbuc. La intersecția cu strada Dragoș Vodă, autoturismul a efectuat viraj la stânga spre centrul orașului, nerespectând semnificația indicatorului ”obligatoriu la dreapta”, motiv pentru care polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, folosind semnalele acustice și luminoase.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 47 de ani din Sighetu Marmației. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În acest weekend, pe numele altor trei tineri de 18, 21 și 23 de ani din Câmpulung la Tisa, Vișeu de Sus și Sighetu Marmației, polițiștii din Sighetu Marmației, au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Un alt tânăr de 21 de ani din Vișeu de Sus a fost depistat la volanul unui autoturism și, fiind testat cu aparatul DrugTest, acesta a indicat un rezultat pozitiv. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină în vederea depistării prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Acțiune pe linia verificării stării tehnice ale autovehiculelor

Ieri, 14 noiembrie, între orele 09.00-13.00, polițiștii rutieri din Baia Sprie, împreună cu reprezentanții R.A.R. Maramureș, au desfășurat o acțiune pentru verificarea stării tehnice și pentru depistarea altor abateri la regimul circulației rutiere.

Astfel, în urma neregulilor constatate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.815 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere și au ridicat șapte certificate de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

Cele Mai Exclusiviste Destinații din Grecia pentru Milionari

Redactie

Jandarmii maramureşeni continuă activitățile preventiv-educative în școli

Redactie

CJ Maramureș: 218 elevi de 10 vor fi premiați de către administrația județeană

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.