Important

ITM Maramureş controlează transportul şi exploatarea masei lemnoase

 În perioada 10–28 octombrie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş a efectuat etapa II de control, conform acţiunii numărul 13: 

“Acțiune de verificare a respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă în ceea ce privește modul de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere”.
În cadrul acestei acţiuni, s-au controlat un număr de 16 societăţi comerciale, unde s-au constatat 20 deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de remediere a acestora.
S-a mai dispus sistarea a două echipamente de muncă (macarale de pe autoplatformele de transport buşteni, care nu aveau autorizare ISCIR), până la remedierea deficienţelor.
Pentru deficienţele constatate s-au dat 20 sancţiuni, respectiv 18 avertismente şi 2 amenzi în cuantul de 10.000 RON.
Cele mai frecvente deficienţe: lipsă autorizare ISCIR macara autoplatformă transport buşteni, lipsă opritori la stiva de buşteni, împotriva rostogolirii acestora, lipsă autorizare macaragiu al personalului de deservire al macaralei de pe autoplatformă transport buşteni, lipsă proiect tehnic de exploatare la parchete, lipsă semnalizare de securitate.

Te-ar putea interesa si

„Starurile Viitorului” – O Simfonie a Talentelor la Teatrul Municipal Baia Mare

Vasile Dale

Poliţiştii maramureşeni vă doresc să petreceți Sărbătorile Pascale cu pace și liniște sufletească, alături de cei dragi!

Redactie

DATE STATISTICE AJOFM: Maramureșul are cea mai scăzută rata a șomajului

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.