BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Ninge în Maramureș, la Borșa. Utilajele acționează deja pentru deszăpezire

Ploile s-au transformat în lapoviță și ninsoare și vremea la fel de rea va fi și începutul săptămânii următoare. Ninge deja la munte. La pârtia olimpică din Borșa s-a depus deja un strat de 1-2 cm de omăt.

Sisteme noroase succesive asociate unor cicloni mediteraneeni care vor traversa țara noastră concomitent cu pătrunderea unei mase de aer mai rece dinspre nordul continentului, iar această pătrundere de aer rece se va resimți în special în zona de munte a Maramureșului, zonă în care este cel mai probabil ca la începutul săptămânii următoare să asistăm la apariția acestor precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase de relief.

Meteorologul Gabriela Băncilă, director ANM, a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare și care sunt zonele în care se vor face resimțite ninsorile.

”Sperăm ca ninsorile din capitală să se lase așteptate. Este adevărat că există soluții are unor modele numerice care zilele trecute promiteau precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în partea de sud a țării, însă, în mod concret, o analiză a celor mai recente date pe care le avem la dispoziție indică faptul că probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare este mai mare în partea de nord a Carpaților Orientali, mâine noapte, când și în zona limitrofă, zona mai joasă de relief a acestora, adică partea de nord a Moldovei, nu este exclus ca nici în zona depresionară a Maramureșului, să își facă apariția precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare” explică meteorologul Gabriela Băncilă, director ANM. 

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Aeronavă “străină” deasupra Băii Mari. A survolat orașul, după care a plecat. Care este motivul (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Ștrandul Termal Tășnad și-a deschis porțile, cu cea mai terapeutică apă termală și multe surprize

Redactie

ACCIDENTE ÎN BORȘA: O tânără de 18 ani beată la volan a băgat trei tineri în spital. Impact între două mașini și pe DN18

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.