BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

Șase inculpați, trimiși în judecată de DIICOT pentru trafic de minori și proxenetism. Recrutau persoane inclusiv din Maramureş

Prin rechizitoriul din data de 15.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați, patru dintre aceștia în stare de arest preventiv și doi în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, în luna martie a anului 2019, trei inculpați au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei inculpați. Scopul grupului infracțional organizat l-a reprezentat exploatarea persoanelor de sex feminin pentru practicarea prostituției, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, în vederea obținerii de sume însemnate de bani.


Recrutarea persoanelor vătămate, provenite din municipiul București și județele Sibiu, Bistrița Năsăud, Maramureș și Bihor, s-a realizat prin metoda loverboy. Ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, inculpații le-au exploatat prin metoda ”sex-touring” atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul Austriei, Germaniei și Olandei. Clienții au fost racolați prin intermediul anunțurilor online publicate pe site-urile de profil, administrate și actualizate permanent de membrii grupului infracțional, astfel încât acestea să fie mereu printre primele rezultate ale căutărilor.
Sumele de bani obținute de persoanele vătămate, predate direct sau transferate prin intermediul serviciilor specializate, au fost însușite aproape în totalitate de cei care le exploatau și au fost folosite pentru traiul inculpaților dar și pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția.

Prin actul de sesizare s-a solicitat confiscarea sumelor de bani obținute de inculpați din exploatarea persoanelor vătămate prin practicarea prostituției, respectiv ‪739.495‬ euro și ‪1.253.265‬ lei.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița Năsăud.
Precizăm faptul că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accidente rutiere în judeţ din cauza zăpezii de pe carosabil. Ce recomandă poliţiştii

Redactie

Galerie foto: S-a prăbușit podul iar traficul rutier pe DN17C Săcel – Moisei a fost închis. Vezi varianta ocolitoare

Vasile Dale

ATENȚIE ȘOFERI: Iarna a revenit în forță în Maramureș. Drumuri acoperite cu zăpada (foto/video)

Vasile Dale

1 mesaj

Nelu buzura noiembrie 21, 2022 at 11:11 pm

Prin arestul la domiciliu ,se încurajează în continuare comiterea acestor fapte , deorece aproape orcine ar risca sa facă Bani grei ștind că dacă va fi prins ,v-a face doar arest Domiciliar !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult