BREAKING NEWSEveniment

FOTO: 60 de șoferi au rămas pietoni, jumătate pentru viteză excesivă. Și totuși, accidentele rutiere se țin lanț în județ (actualizare)

Toată săptămâna trecută, polițiștii rutieri maramureșeni au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în vederea reducerii numărului și gravității accidentelor rutiere și, totodată, pentru identificarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră.

Și totuși, accidente rutiere se produs zi de zi în județul Maramureș. Ultimul: astăzi dimineață la intersecția străzilor Victoriei cu Marinescu din Baia Mare. Două mașini s-au ciocnit iar mașina de teren a ajuns pe trotuar și s-a oprit într-un copac. O persoană a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Ambulanței.

Actualizare

Ieri, 22 noiembrie, la ora 08.30, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au fost sesizați să intervină la un accident rutier produs pe strada Victoriei din municipiu.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că o autoutilitară condusă de către un bărbat de 41 de ani din Austria, dinspre strada Iuliu Maniu înspre strada I.L. Caragiale, în timp ce efectua manevra de depășire, a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un tânăr de 19 ani din Portugalia, care a semnalizat intenția de a efectua viraj la stânga pentru a intra într-o parcare.

În urma impactului, una dintre autoutilitare a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un copac pe care l-a rupt.     Totodată, în urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală șoferului de 41 de ani și a fiului acestuia de 6 ani, care se afla în calitate de pasager în scaun special pentru copii pe bancheta din spate a autoutilitarei. Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul fiind zero. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Peste 550 de amenzi aplicate

La nivelul județului, indisciplina pietonilor și viteza, sub cele două forme (neadaptată condițiilor de drum/trafic sau neregulamentară) se regăsesc printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, peste 200 de polițiști rutieri și ordine publică au asaltat drumurile publice ale județului și au verificat participanții la trafic.

Polițiștii au aplicat 558 de sancțiuni contravenționale, din care 336 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 94 pentru abateri pietoni și 67 de sancțiuni pentru abateri bicicliști.

Au fost reținute 60 de permise de conducere (din care 33 pentru viteză excesivă) și au fost constatate în total 8 infracțiuni la regimul rutier.

Conform O.U.G. 195 din 2002, la secțiunea privind regulile de circulație pe care trebuie să le respecte alți participanți la trafic, amintim de faptul că, se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede, să circule în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

foto: Szekely Ionut/Facebook/Accidente Maramureș.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: PE BANI FRUMOȘI – Maramureșul exportă câini și pisici spre Suedia, Norvegia și Danemarca

Vasile Dale

Viseu de Sus: Accident provocat de un sofer beat crita – 1,67 mg/l a aratat etilotestul

Vasile Dale

VIDEO: Bărbat plecat la cules de ciuperci s-a accidentat la Curtuiuşu Mare. Au intervenit salvamontiştii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.