BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Poți să te folosești de o strategie la jocul de zaruri?

Zarurile, unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc din lume, există în majoritatea cazinourilor din lume (atât în cele fizice cât și în cele online). Este un joc bazat pe șansă, cu reguli simple, ceea ce îl face să fie apreciat și jucat de un număr mare de amatori de gambling.

Jocul de zaruri are o vechime de cel puțin 2600 de ani, acest lucru fiind dovedit de unele descoperiri istorice. La început, în loc de zarurile cu șase fețe pe care le cunoaștem astăzi se foloseau oase de la articulațiile animalelor. Zarurile mai serveau și drept unelte magice de prezicere a viitorului nu doar obiecte de distracție.

La fel ca și acum, și în perioada de început a jocului de zaruri se puneau pariuri. Tipurile de pariuri și variantele de joc s-au mai modificat de-a lungul timpului, dar păstrează totuși elementul de bază: norocul. Zarurile se joacă la fel de simplu ca în trecut: se folosesc două zaruri, acestea sunt aruncate de către shooter pe masa de joc, iar jucătorul joacă fie împotriva shooter-ului fie împotriva casei.

La zaruri există o multitudine de tipuri de pariuri, fiecare cu cota proprie. Pe lista variantelor de pariuri se numără: pariu pe o singură aruncare (cu cote precum 4:1 la roll 7, de exemplu), pariu pe mai multe aruncări (cu cote precum cota 2:1 la big 6 și big 8), pariu pe linie (Pass Line, Don’t Pass Line ș.a.).

Deși este un joc bazat pe noroc, poți să aplici și unele strategii care te vor ajuta să fii mai aproape de câștig, să limitezi pierderile și să joci pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Cele mai întâlnite strategii

Ca jucător neexperimentat riști să pierzi bani mulți dacă te arunci în joc fără să te gândești la ce faci, fără să ai nici un plan în minte. Pentru a nu intra în situații neplăcute încă de la început, iată care sunt strategiile de care te poți folosi data viitoare când vei juca zaruri:

Stabilește-ți un bankroll de la bun început

Una dintre cele mai frecvente greșeli întâlnite în rândul gamblerilor fără experiență este înțelegerea greșită a conceptului de gestionare a banilor pentru jocuri de noroc (bankroll-ul).

Dacă ai decis că vei cheltui în weekend 500 lei pentru zaruri, atunci nu îi “sparge” pe toți în prima seară. Împarte bugetul pe zile (de exemplu, vineri: 150 lei, sâmbătă: 200 lei, duminică: 150 lei) și sub nicio formă nu trece peste limita impusă. Toți jucătorii mari se încadrează în bankroll, își respectă promisiunea pe care au făcut-o față de ei înșiși pentru a deține controlul asupra jocului.  

Dacă ai pierdut prea mult astăzi, nu mai cheltui astăzi nimic peste buget pentru a recupera pierderea. Este foarte posibil să pierzi și mai mult așa că cel mai bine este să revii în joc în ziua următoare și să cheltuiești din banii alocați zilei respective.

Pariază pe Pass Line și plasează un pariu cu cote

Acestea sunt pariurile fundamentale la zaruri. Numărul punctului este numărul de la prima aruncare care nu produce o condiție imediată de câștig sau pierdere; fie 4,5, 6, 8, 9 sau 10.

Ca să nu fi confuz și să nu te pierzi printre tipurile de pariuri și cote, reține că vei pierde pe 1, 2, 3 și 12 pentru prima aruncare; Pass Line câștigă pe 7 sau 11 pentru roll 1; câștigi dacă numărul punctului este aruncat a doua oară înainte de 7; Pass Line și pariurile cu cote pierd pe 7 pentru toate aruncările după prima aruncare.

Evită pariurile pe care nu le înțelegi

Specialiștii în gambling recomandă tuturor începătorilor să evite pariurile Buy Bets și orice alt pariu pe care nu îl înțeleg. Buy Bets înseamnă că poți cumpăra o rată de plată pentru un anumit comision. Acest tip de pariu are șanse mici de plată și tocmai de aceea este denumit „pariu sucker”.

Renunță cât ești încă pe profit

O altă strategie care te va ajuta să rămâi pe câștig este aceea de a te retrage din joc cât ești pe profit. La fel ca la stabilirea bankroll-ului trebuie să procedezi și la câștig. Înainte să începi jocul, îți faci o regulă care să sune în felul următor: “Dacă fondul meu de joc pentru azi e de 200 lei și ajung să câștig 600 lei, mă retrag la următoarea rundă pierdută”.

Dacă îți încalci regula, scenariul posibil este următorul: pierzi o dată, te ambiționezi să recuperezi ceea ce ai pierdut, dar pentru că ești deja focusat pe recuperarea sumei pierdute și nu pe joc, există un risc mare să pierzi din nou; pierzi și a doua oară, frustrarea crește, joci tot mai neatent, puterea de concentrare scade și ajungi să pierzi și a treia oară. Acest șir de jocuri pierdute ar putea merge înainte mult și bine dacă te lași cuprins de frenezia recuperării banilor pierduți.  

Oprește-te când rațiunea îți spune că trebuie să te oprești. Deciziile luate pe baza emoțiilor sunt de obicei cele mai proaste hotărâri.

Concluzie

După cum ai observat, tipurile de strategii pe care le poți aplica la jocul de zaruri sunt simple și pot să fie foarte bine folosite și la alte jocuri de noroc: respectă bugetul destinat distracției în cazinou, evită pariurile dubioase și cele pe care nu le înțelegi, retrage-te când încă ești pe profit, fii atent doar la joc și stăpânește-ți emoțiile. La orice joc de cazinou ai nevoie de o minte limpede.

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO: Accident în Șomcuta Mare. O femeie și fetița de 4 ani au fost preluate de echipajul SMURD

Vasile Dale

TRAGEDIE IN PASUL HERA: UN TANAR S-A RASTURNAT CU MASINA INTR-O RAPA DUPA CE A LOVIT MAI MULTI COPACI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ÎNCĂ UNUL: Motociclist rănit de o șoferiță pe Eminescu din Baia Mare (galerie foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.