BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Primăria Săcel și OS Romuli, sub asediul mascaţilor. Mii de mc de lemn rase de pe suprafața pământuliui. 16 mandate emise de judecători (actualizare 2)

În această dimineață au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Dragomirești la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Perchezițiile se efectuează la sediile unor instituții publice și ocoale silvice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Maramureș și Bistrița Năsăud, unde exista suspiciuni rezonabile că dețin bunuri/înscrisuri/documente ce au legătură cu infracțiunile pentru care se efectuează cercetarea penală.

ACTUALIZARE 1


Percheziţiile se desfăşoară la Primăria Săcel – Maramureşe, la Ocolul silvic Romuli – Bistriţa Năsăud şi la pădurari din Bistriţa. Conform informațiilor noastre în urmă cu două luni Primăria Săcel a încheiat un contract de pază a pădurilor ce aparțin comunei cu OS Dragomirești.

Atunci Garda Forestieră Cluj a făcut un control în zona respectivă. S-a descoperit faptul că mii de metri cubi de masă lemnoasă a fost tăiată ilegal de pe suprafața pământului. Până la momentul controlului pădurea era în paza Ocolului Silvic Romuli (județul Bistrița Năsăud).

ACTUALIZARE 2

Am fost informat și eu despre percheziții. Ocolul Silvic Dragomirești a cerut să administreze pădurea comunei Săcel. Aceasta era în administrarea Ocolului Silvic Romuli. Parcă până mâine mai e în administrarea acestuia. Ei bine, pentru tranziție, s-au făcut niște controale și am înțeles că s-au găsit nereguli. De aceea acum s-au făcut percheziții. Au fost și la noi în comună, cei din Maramureș, că a lor e acțiunea, au luat documente…ce se face în astfel de situații! ” a delarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Romuli, Ioan Moniță.

Te-ar putea interesa si

CONTINUARE ATAC LA BORŞA: SMS-uri cu ameninţări cu moartea primite după atacul din noaptea trecută

Vasile Dale

SĂLIȘTEA DE SUS: Au lăsat pachetele la magazin iar bătrânii au rămas fără măști și dezinfectant

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Avem momentul șocant în care un motociclist a fost aruncat câțiva metri în aer și a căzut pe o altă mașină după ce a intrat într-un autoturism ce a virat stânga

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult