BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO – UCRAINA A ÎNCHIS GRANIŢA CU ROMÂNIA / ACTUALIZARE: La PTF Sighetu Marmației circa 90 de persoane vor să se deplaseze în Ucraina. Traficul pietonal a fost reluat

În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației se află circa 90 de persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina. Acestea nu pot ieși din țara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică și nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie.

În urma intervenției prefectului Rudolf Stauder persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației vor primi de la autoritățile române sendvişuri și ceai cald.

De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în locații de cazare din zonă, unde vor fi transportați de către pompierii militari, însoțiți de voluntari și traducători.


De precizat că azi, începând cu ora 15.40, traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației s-a întrerupt din cauza unor disfuncţionalităţi ale sistemului informatic ucrainean.

Odată cu reluarea traficului, conducerea ITPF Sighetu Marmației va dispuse toate măsurile aflate în competența instituției, în vederea fluidizării traficului.

ACTUALIZARE

Īncepând cu ora 20.40, traficul pietonal prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, pe sensul de ieșire din România, a fost reluat. În momentul de față, nu mai sunt persoane în așteptare.

Serviciul ucrainean de frontieră a anunțat că punctele de control de la granițele cu Ungaria și România nu funcționează din cauza penei de curent provocate de atacul cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice.

Pene de curent au avut loc într-o mare parte a Ucrainei, în urma atacului masiv cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice din 23 noiembrie.

Începând din această dimineață, toate unitățile administrative teritoriale au fost reconectate la rețea, infrastructura critică fiind prima reconectată.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Patru dosare penale întocmite pentru infracțiuni rutiere. Record la alcoolemie

Redactie

Avantajele de a face cadou un tort pentru ziua unei persoane dragi

Vasile Dale

INVENTIVITATE: VEZI CUM SOFERII DE TIR-URI SCAPA DE PLATA ROVIGNETEI (VIDEO INEDIT)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult