BREAKING NEWSRecomandate

Articolele 2mnew.ro, benefice pentru Baia Mare: consilierii locali au respins pentru a 6-a oară propunerea primarului Cherecheș de majorare a tarifului de deszăpezire

Doar 17 dintre cei 23 de consilieri locali ai municipiului Baia Mare au fost prezenți la ședința convocată (și) pentru votarea, pentru a 6-a (!!!) oară majorarea tarifelor de deszăpezire în orașul care plătește cea mai scumpă deszăpezire din România, serviciu contractat de Primărie cu firma finului primarului Cătălin Cherecheș (respectiv Construrom, controlată de Vasile Marcel Zoicaș).

A avut efect (pozitiv pentru oraș) articolul 2mnews publicat ieri, care devoala un veritabil hold-up din bugetul local, săvârșit la lumina zilei și împotriva căruia niciun abilitat plătit din banii statului nu ia vreo măsură (aveți articolul AICI).

Cu 7 voturi pentru (Doru Dăncuș, Radu Ardelean, Mihaela Câmpan, Ștefan Lupșa, Gabriel Roman, Mariana Pop și Pap Zsolt), 6 împotrivă (Bogdan Hodorogea, Leontin Pop, Horia Buhan și Claudiu Pop – toți 4 de la USR -, Bogdănel Gavra – PMP și Mircea Cirț – PNL) și 4 abțineri (Romeo Crișan, Ovidiu Crăciun, Gheorghe Bărbuș – toți 3 de la PNL și Cornel Varga –  PMP), orașul a fost salvat de cheltuirea suplimentară a câtorva milioane de lei peste oricum cea mai mare sumă plătită de vreo administrație locală din România pentru deszăpezire.
Conform proiectului avansat de 5 ori (!!!, aceasta a fost a 6-a oară) de primarul Cherecheș, ora de deszăpezire pentru firma finului său ar urma să crească de la 490 lei, care oricum este cel mai mare tarif din țară, la 614,09 lei. Procentual, creșterea este de 25,32%. Pentru că până acum majoritatea consilierilor locali au respins și cea de-a 5-a solicitare de majorare a tarifelor, primarul Cherecheș a semnat, cu câteva zile înainte de finalizarea contractului-cadru cu firma finului său Zoicaș, un nou contract subsecvent, la vechile tarife, dar mai mare cu fix 25,32% decât cel de anul trecut, când oricum Baia Mare a plătit cei mai mulți bani din țară pentru deszăpezire.

Chiar în acest moment, 10 utilaje ale firmei Construrom sunt plătite fiecare cu câte 114,24 lei/oră (tariful de staționare), 24 de ore din 24. Practic, orașul plătește din 1 noiembrie câte 27.360 lei/zi pentru deszăpezire firmei Construrom. Adică numai în această lună noiembrie 2022, Primăria Baia Mare îi va plăti firmei finului primarului Cherecheș suma de 822.600 lei pentru deszăpezire, deși n-a fulguit nici măcar o dată.

Citește articolul semnat de Cătălin VISCHI în întregime pe www.2mnews.ro.

Te-ar putea interesa si

DUMBRAVITA: UTILAJ IN VALOARE DE 15.000 EURO FURAT DIN CONSTANTA GASIT IN SPATELE UNEI CASE

Vasile Dale

ATENTIE BAIMARENI! Situație incredibilă la o benzinărie din Baia Mare. La pompa de benzină ar curge motorină

Vasile Dale

ACCIDENT LA VISEU DE SUS: DOI TINERI DIN BACAU SI-AU VAZUT MOARTEA CU OCHII PE DN18 (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult