BREAKING NEWSEveniment

Daniel Leş, „ultimul dac liber”, mesaj de Ziua Naţională a României


Daniel Leş, unul dintre cei mai vestiţi olari, cunoscut şi ca „ultimul dac liber”, care prelucrează lutul ca acum 4.000 de ani, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!”, este mesajul transmis de Daniel Leş şi de echipa lui.

Acesta duce tradiţia olăritului mai departe prin turismul experimental, având ucenici pe care îi învaţă cum să prelucreze lutul.

De asemenea, acesta a vorbit şi despre beneficiile psihologice pe care olăritul le aduce celor care îi calcă pragul.

„La mulţi ani dragi români, suntem de peste tot, de prin România, Timişoara, Arad, din Sibiu, din Republica Moldova. Suntem în Maramureşul istoric, suntem în căuşul palmei lui Dumnezeu, o să vă asigur dragi români că dacă ne încredinţăm vieţile în mâna lui Dumnezeu orice este mai frumos se poate întâmpla. Sunt aici cu ucenicii pe lângă mine, mulți au venit să experimenteze. Acest turism experimental văd că a prins foarte bine la oaspeții care îmi calcă pragul. Aşa că şi astăzi de 1 decembrie sărbătorim oarecum relaxându-ne. Văd că a devenit şi o formă de terapie dacă vreţi aşa. Haide să-i vedem şi pe ceilalţi şi să vă spunem de aici din Maramureş: La mulţi ani, România! La mulţi ani dragi români!”, a precizat Daniel Leş în direct la Antena 3 CNN.

„Eu cred că noi avem acest dar și suntem înduhovniciţi aici pe tărâmul României. România a fost păzită de-a lungul anilolor şi nu numai, dar decenilor. Suntem protejaţi pentru că avem această credinţă în suflet şi vă spun un lucru foarte important, noi aici în Maramureş avem credinţă”, a mai precizat „Ultimul dac liber”.

Te-ar putea interesa si

FOTO – Călăuză din Maramureş şi trei migranţi din Egipt, reţinuţi la PTF Petea

Vasile Dale

VIDEO EXCLUSIV / TRAGEDIE ÎN MARAMUREŞ: Doi refugiaţi descoperiţi morți în Munţii Maramureşului. Alți doi sunt în viaţă, căzuţi într-o râpă cu degerături la picioare (ACTUALIZARE)

Redactie

EVENIMENTE RUTIERE: Copii accidentaţi în Groși și Dragomirești. Bărbaţi băuţi depistaţi la volan

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.