Important

Sindicaliştii din învățământ Maramureș pichetează vineri, 16 decembrie, de la ora 12.30, în Prefectura Maramureș

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLIMM) organizează vineri, 16 decembrie, de la ora 12.30, în fața Instituției Prefectului Județului Maramureș, o acțiune de protest ca urmare a nemulțumirilor din rândul angajaților din învățământ, generate de salarizarea nemotivantă a acestei categorii de bugetari. Sunt așteptați să participe circa 200 de membri SLIMM. În semn de solidaritate membrii SLI MM din școli care nu pot participa la acțiunea de protest vor purta banderole albe.

”Deși sistemul educațional este sectorul de activitate bugetar cu numărul cel mai mare de salariați cu studii superioare, din punct de vedere salarial, el este în continuare «cenușăreasa» salarizării. Chiar dacă ultima Ordonanță privind măsurile fiscal-bugetare dispune acordarea unei tranșe din Legea salarizării, există categorii de angajați care nu vor primi nimic în plus la salariu pentru că au atins nivelul prevăzut de lege. Sunt încă foarte multe cadre didactice cu salarii anormal de mici, de la debutanți până la cei cu funcții de conducere. Însă, cea mai afectată categorie este cea a personalului nedidactic, care are un salariu net între 1700-2200. De asemenea personalul didactic auxiliar este privat de drepturi specifice de care beneficiază doar anumite categorii de angajați din subordinea Ministerului Educației.
Toate aceste lucruri se întâmpla pe fondul unei scăderi accentuate a puterii de cumpărare, din cauza unei inflații mari și a creșterii prețurilor la utilități și la produsele de larg consum.
La protestul nostru, membrii SLI MM vor solicita: 6% din PIB pentru educație, aplicarea integrală a Legii salarizării și indexarea veniturilor cu rata inflației. Personalul din învățământ nu mai poate suporta să fie supus sacrificiului”, punctează prof. Ioana Petreuș, președintele Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș.

În plan național, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a organizat miercuri, 14 decembrie, un protest în fața Palatului Parlamentului, acțiune la care au participat peste 700 de persoane, inclusiv membri SLI MM.
Acțiunea SLI MM face parte din seria protestelor demarate de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ în întreaga țară și care vor continua și în zilele următoare.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Salvamontiştii îl caută în zona Şugău pe bătrânul care a plecat la cules de ciuperci încă de joi. Bărbatul a fost găsit decedat

Redactie

Cum arată meniul de Crăciun pentru deținuții din penitenciarele din România, implicit și la Penitenciarul Baia Mare

Vasile Dale

Galactic Baia Mare, unica fabrică de ciocolată românească și-a cerut insolvența. Care este motivul (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.