BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Codrului

EXCLUSIV VIDEO din satele ”metropolei” ULMENI: I-au racordat la rețeaua de canalizare doar că lucrarea nu a fost recepționată. Sătenii s-au trezit cu dejecțiile în grădini iar mirosul a fost insuportabil (actualizare)

O parte a locuitorilor din satul Mânău (ce aparține de orașul Ulmeni) au ajuns în pragul disperării. Și asta după ce autoritățile locale ”le-au permis” oamenilor să se racordeze la rețeaua de canalizare. Doar că lucrarea nu a fost niciodată recepționată și nici predată spre societatea Vital.

Zilele trecute din cauza ploilor torențiale sătenii care locuiesc mai ”în vale” s-au trezit cu toate dejecțiile de canalizare prin curți și grădini. Din ”peisaj” nu au lipsit pampasuri, tampoane și alte ”bunuri” consumate și aruncate inconștient de săteni în sistemul de canalizare nefinalizat. Ba mai mult, din canalizarea din camerele de baie ale oamenilor a ieșit un miros insuportabil care le-a ”parfumat” gospodăriile.

”Este a patra oară când pățesc acest lucru. Am tot făcut reclamații la Primăria Ulmeni doar că nimeni nu a făcut nimic. Noi ne-am racordat la rețea acum doi ani. Am plătit 100 de lei de primărie și 1.400 lei unui localnic care se ocupa de racordare. Nu am primit factura, nu am primit chitanță. Alaltăieri m-am întâlnit cu respectivul și l-am întrebat de ce nu mi-a dat așa ceva. Atunci mi-a emis actele pentru lucrarea făcută. La fel este în tot satul, dar și în alte localități care aparțin de Ulmeni.

După ce dejecțiile au ajuns în spatele casei în grădină, am vorbit iar la Primărie. Au pornit stațiile de pompare de la ieșirea din sat și atunci mizeriile s-au retras. Eu așa am auzit că lucrarea nu e recpționată. Chiar am întrebat la Primărie și mi-au spus că e a Vital-ului. De acolo mi s-a transmis că ei nu au așa ceva în administrare. Cert este că toată lumea folosește rețeaua și nimeni nu plătește pentru utilizarea ei” ne-a declarat unul dintre localnici.

ACTUALIZARE

”Persoana respectivă s-a racordat ilegal la rețeaua de canalizare. Este o lucrare care nu a fost predată încă la Vitalului. Cei care s-au racordat așa cum s-a racordat persoana la care faceți referire au anumite probleme. Racordurile în rețea trebuie să se facă doar după ce se pune rețeaua în funcțiune.

Nu avem nicio vină noi, că ei s-au racordat la rețea atât timp cât nu există din partea noastră, a Vitalului, acordul de racordare la rețea. Asta înseamnă să se branșeze în rețeaua de canalizare. Noi, într-adevăr, am discutat cu oamenii. Își fac lucrările interioare, iar în momentul când vom finaliza lucrarea și o vom preda la Vital să se racordeze în mod legal la rețeaua de canalizare.

Persoanele care s-au racordat trebuie să își întrerupă racordul, adică nu deverseze în rețea atâta timp cât aceasta nu este predată operatorului. Noi nu am dat voie să se racordeze atâta timp cât rețeaua nu funcționează. Ei s-au înțepat în rețea înainte de a se pune în funcțiune rețeaua. Aceasta s-a umplut și a ieșit” a declarat Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni.

Te-ar putea interesa si

BORȘA SĂLBATICĂ: Autoturismul unui agent de securitate aparținând Serviciului județean de Pază a fost incendiat. Poliția spune că a fost scurt-circuit

Redactie

DUPĂ O CEARTĂ CU MAMA: O minoră din Fărcaşa a fugit de acasă. A fost găsită după două ore de poliţişti

Vasile Dale

ÎNŞELĂCIUNE LA SIGHETU MARMAŢIEI: A venit din Braşov să mănânce, dar a părăsit localul fătă să achite nota de plată

Vasile Dale

1 mesaj

Alex decembrie 22, 2022 at 8:49 am

Cam asa functioneaza toate retelele de canalizare. sau chiar deloc. Bani sifonati.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.