Important

Recomandările polițiștilor pentru sărbători în siguranță

Poliţiştii maramureşeni vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Iarnă și vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, atât a celor ce se comit cu violenţă cât şi a celor care vizează patrimoniul. De asemenea poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi pentru prevenirea producerii accidentelor pe fondul consumului de alcool şi vitezei excesive precum şi de fluidizare a traficului rutier.

Pentru a avea sărbători fără evenimente negative, poliţiştii maramureşeni vă recomandă:



Atenţie la colindători! Nu permiteţi accesul în locuinţa dumneavoastră a persoanelor necunoscute, care vin în prag de sărbători, cu pretextul că vă colindă! Învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor. Nu lăsaţi uşile apartamentelor sau porţile caselor neasigurate.

Fiind luna cadourilor, luna în care obişnuim să dăruim celor care au nevoie de sprijin, vă sugerăm să fiţi atenţi la cei care vă acostează invocând diferite cauze sau situaţii disperate ale unor persoane bolnave care au nevoie de donaţii în bani. Cei care vă abordează pentru diferite acte de caritate pot avea intenții rele, al căror scop este acela de a vă înşela!

Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice! Din statisticile poliţiei reiese faptul că peste 90% din infracţiunile comise cu violenţă au avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool. Nu intraţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate avansată. Conflictul poate degenera în violenţă fizică iar rezultatul ar putea fi tragic. De asemenea, dacă aţi consumat alcool, NU vă urcaţi la volan. Consecinţele pot fi tragice!

Când sesizaţi o persoană căzută pe trotuar sau pe carosabil sunaţi de urgenţă la 112. În acel moment puteţi salva viaţa unui om.

În caz de trafic aglomerat adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Nu urcaţi la volan după ce aţi consumat băuturi alcoolice, respectaţi regimul legal de viteză şi la primele semne de oboseală parcaţi autovehiculul şi odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psihomotorii necesare conducerii în siguranţă.

În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia apelând numărul de urgenţă 112.

Te-ar putea interesa si

BĂIMĂRENII DECID: Sărbătoarea Castanelor, risipă de bani publici!

Redactie

DE INTERES: ANGAJĂRI LA I.S.U. MARAMUREȘ

Vasile Dale

JANDARMERIA MARAMUREȘ: 13 viitori jandarmi în stagiu de practică

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult