Eveniment

CAMPANIE: Pliante cu sfaturi preventive și căști tip handsfree, împărţite şoferilor de poliţiştii rutieri

Polițiștii rutieri maramureseni au desfășurat în zilele de 22 și 23 decembrie acțiuni de prevenire, în cadrul campaniei naționale de educație rutieră privind neatenția la volan.

„Această campanie își propune să le reamintească șoferilor riscurile cu care se confruntă atunci când utilizează telefonul mobil la volan, când consumă alimente și lichide, ori folosesc ecranele digitale din mașină. Obiectivul general al campaniei este reprezentat de creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea participanților la trafic”, transmit reprezentanţii politiei rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii maramureseni au distribuit conducătorilor auto pliante cu sfaturi preventive, precum și căști tip handsfree, pentru a încuraja participanții la trafic să respecte regulile de circulație și să conștientizeze consecințele neatenției la volan.
Utilizarea telefonului fără funcția „mâini libere” crește riscul de a fi implicat într-un accident de circulație.

Fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm pericolele din trafic la care ne expunem dacă încălcăm regulile de circulație și astfel, să fim mult mai responsabili și atenți atunci când luăm anumite decizii, atât în calitate de conducători auto, cât și în calitate de pietoni.

Potrivit unui studiu recent, realizat la nivel european, aproape o treime dintre șoferi recunosc că țin telefonul în mână și vorbesc la el în timp ce sunt la volan.

Te-ar putea interesa si

DOCUMENT – Asociația „Composesorat Borșa” contra României. Cererea Guvernului nu a fost acceptată. Sentința este definitivă

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Maramureșean prins cu țigări de contrabandă, un pistol Glock, sume de bani în lei și valută, toate ascunse într-un BMW

Redactie

Comunicat PNȚCD: Doru Dăncuș, viceprimarul din Baia Mare, ar fi cercetat penal

Vasile Dale

1 mesaj

chupacabra decembrie 24, 2022 at 11:17 am

Foarte buna initiativa ! Dar mai intai sa isi dea casti bluetooth intre ei, ca daca te uiti bine in trafic e plin de domni politisti care stau cu telefonul la ureche sau tasteaza, in timp ce conduc masinile inscriptionate. Cu asemenea exemple zi de zi din partea domnilor politisti, ne mai miram de toata dementa si indisciplina din trafic ? Cand cei care trebuie sa aplice legea o incalca cu nonsalanta in vazul tuturor participantilor la trafic, nu pot rezulta decat niste conditii de tara bananiera.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.