BREAKING NEWSImportant

Cum arată meniul de Crăciun pentru deținuții din penitenciarele din România, implicit și la Penitenciarul Baia Mare

Administrația Națională a Penitenciarelor a pregătit un meniu special de Crăciun pentru cei peste 23.000 de deținuți din penitenciarele din România.

Viața după gratii nu e deloc ușoară, iar totul se petrece după un program strict.

Astfel, preparatele pentru mesele de Crăciun care se pregătesc în bucătăria penitenciarelor din România trebuie să se încadreze în anumite norme calorice şi într-o anumită sumă de bani.

Mai mult, mesele deținuților țin seama şi de orientarea religioasă.

Actualul supliment de hrană special pentru Sărbători, valabil pentru tot sistemul penitenciar a fost aprobate prin Ordinul nr. 1485/C/2020 al ministrului Justiției, în vigoare din 8 aprilie 2020.

Acesta include valoarea calorică și numele generic al produsului, astfel că preparatele finite sunt decise la nivelul fiecărui penitenciar.

Astfel, din meniul deținuților nu vor lipsi sarmalele, friptura de porc sau vită și nici cozonacul, dar asta numai dacă preparatul este conform regimului alimentar declarat de persoana încarcerată.

Mic Dejun: ceai, pâine, brânză, ceapă uscată, pate de porc sau de pasăre și tobă, în funcție și de convingerile religioase ale fiecăruia sau de dieta personală stabilită, mai supune ANP

Prânz, se vor servi două feluri de mâncare: ciorbă de porc, de pui sau de vită, din nou după convingerile religioase ale celor închiși, de regimul alimentar recomandat de medic sau de preferințele fiecăruia. La felul al doilea se vor servi sarmale sau varză a la Cluj.

Desert: cozonac. În plus, fiecăruia dintre ei i se va oferi și un pahar de apă mineral, ne-au mai spus reprezentanții ANP, potrivit playtech.ro.

Te-ar putea interesa si

„Starurile Viitorului” – O Simfonie a Talentelor la Teatrul Municipal Baia Mare

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: I s-a desprins remorca şi a intrat într-o maşină de poliţie în Baia Mare (ACTUALIZARE)

Redactie

Adunări generale ale judecătorilor privind asigurarea stabilității statutului magistraților, garanție a independenței justiției

Redactie

1 mesaj

Nelu Buzura decembrie 25, 2022 at 12:49 am

NU condivid acest gest de bunătați pentru cei din penitenciar!!!

Prin aceste gesturi statul român încurajează oameni să nu aivă frică de închisoare ,și astfel se comit din ce în ce mai multe rautăți: omoruri,furturi,bătăi,beți la volan,violuri și etc..

Și meniul în funcție de religie ,ar trebui să fie la fel pentru toți , vorba aia nu îți place carnea de porc sau din motive religioase , atunci nu face RĂU pentru a ajunge la închisoare !!!

Eu cred că dacă ar fi multi conștienti că vor mînca carne de porc în închisoare ,ar evita din plin să ajungă acolo!!!

Un alt lucru care mă deranjază este faptul că pentru sănatate oameni cotizează lunar , ajung în spital și mînîncă mîncare slabă față de trîntori din penitenciare care nu au cotîzat pentru mîncare , iar cei din spital majoritatea asigurati cu cotizatia lunara mînîncă ca vai de ei!!!

Vi se pare domnilor ministri ai sănatați și ministru justiției ,că astai DREPTATE???

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.