Important

De ce trebuie să joci doar la cazinouri online licențiate

Popularitatea cazinourilor de pe net a crescut mult în ultimii ani. Însă nu toate cazinourile care sunt în online prezintă și un cadru legal, în care jucătorul să-și desfășoare activitatea fără nicio grijă că și-ar putea găsi contul blocat și banii transferați la bugetul statului. 

ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc) este instituția care oferă licențele de funcționare ale cazinourilor din țara noastră, în urma inspecțiilor și monitorizărilor pe care le efectuează în mod constant. Rolul acestei instituții este să diminueze evaziunea fiscală, iar pentru a realiza acest lucru, controlează toți operatorii de jocuri de noroc de pe piața din România.

 Există peste 20 de nume pe lista ce cuprinde cazinourile licențiate și legalizate din România, deci opțiunile sunt foarte numeroase. Fiecare dintre ele oferă opțiuni legale de joc pentru pasionații de cazino. 



În prezent, în momentul în care jucătorul depune o sumă de bani în contul de cazino online, el plătește o taxă de 2%. Sunt comisioane și la retragere, cu anumite praguri: retragere până la 10.000 RON: 3% din suma retrasă; retragere între 10.001 RON – 66.750 RON: 300 RON + 20% din ce depășește 10.000 RON; retragere peste 66.750 RON: 11.650 RON + 40% din ce depășește 66.750 RON.

Poate părea că jucătorul are doar de pierdut din faptul că poate, legal, să joace doar la cazinouri online licențiate. Însă până în 2015 putea să depună și să joace la orice operator de pe net, iar lucrurile nu stăteau nemaipomenit. Riscul de furt al datelor cu caracter personal și bancare era mult mai mare. Acum, cazinourile online folosesc servicii de securitate de calitate.

Și sunt mulți jucători care știu că puteau depune bani în cont, dar problema intervenea în momentul în care voiau să efectueze retrageri. Pentru că nu trebuiau să răspundă în fața nimănui, unii operatori inventau tot felul de motive ca să nu plătească. Iar jucătorul rămânea, de cele mai multe ori, cu buza umflată. Cu ONJN veghind asupra bunului mers al lucrurilor, cazinourile online licențiate nu-și mai permit să dea “țepe” și încearcă mereu să găsească o soluție amiabilă în cazul divergențelor cu jucătorii.

Oricât de mult și-ar dori un jucător de cazino să încerce și un operator care nu e pe lista cazinourilor licențiate, trebuie să conștientizeze că riscurile pe care și le-ar asuma depășesc cu mult avantajele posibile. În primul rând, nu se poate accesa direct un site de cazino care nu are licență, deci e necesară utilizarea unui cod VPN. Pe urmă, dacă un jucător este descoperit cu un cont activ, atunci acesta îi este închis, iar banii confiscați.

Cazinourile online licențiate au și programe de joc responsabil, destinate celor care au adicție la jocurile de noroc. Jocul la păcănele sau ruletă ar trebui să fie doar o distracție, deci dacă simți că e posibil să depășești granița spre dependență, folosește cu încredere aceste programe.

Te-ar putea interesa si

CAMPANIE: Viitorul Europei din perspectiva tinerilor, portofoliu de mesaje la nivel interregional

Redactie

INFRACŢIUNI RUTIERE: Cu maşini neînmatriculate, fără permis sau băuţi la volan pe străzile din Baia Mare

Redactie

Lucrări de modernizare pentru prima dată pe DJ 186D Poienile Izei – Botiza

Redactie

2 mesaje

LuizaCasino februarie 21, 2023 at 5:35 pm

Intr-adevar, este foarte important ca atunci cand jucam online, sa alegem un cazinou licentiat si sa nu intrecem masura. Jocurile de noroc pot crea dependenta!

Raspunde
Oleg mai 14, 2023 at 9:26 pm

Bună ziua. Spuneți-mi, vă rog, puneți informații despre alte site-uri pe paginile dumneavoastră? Vrem să intrăm pe site-ul dumneavoastră.

Aștept un răspuns din partea dumneavoastră. Vă mulțumesc)

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult