BREAKING NEWSImportant

DE PE ȘOSELELE JUDEȚULULUI: Vitezoman cu permisul suspendat prins de polițiști. Borșean beat la volan, permise de conducere reținute

Botoșănean prins în trafic cu permisul suspendat

Ieri, 09 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au identificat în trafic pe D.N. 1C, în localitatea Satulung, la volanul unei autoutilitare, un botoșănean în vărstă de 37 de ani, fiind filmat și înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 81 km/h (+31km/h).

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, ca urmare a săvârșirii unei alte infracțiuni la regimul rutier.

În cauză, polițiștii rutieri efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin 2 din Codul Penal.

Identificat în trafic cu permisul anulat și sub influența alcoolului

Polițiștii din Borșa au oprit ieri în trafic un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 45 de ani din oraș.

În urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat și, totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest. Rezultatul indicat a fost de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe Borșa unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiune pe linia verificării stării tehnice desfășurată în Tăuții Măgherăuș

Ieri, polițiștii din Tăuții Măgherăuș, împreună cu reprezentanții R.A.R. Maramureș au executat o acțiune pe linia controlului tehnic auto și respectării normelor de circulație pe drumurile publice.

Au fost verificate 30 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice și a Legii 132 din 2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 5.800 de lei.

Polițiștii au reținut două permise de conducere, 12 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

O NOUĂ METODĂ DE ÎNŞELĂCIUNE ÎN BAIA MARE: O bătrână a primit un set de oale, „cadou din partea primărie”, însă a rămas fără 600 de lei

Vasile Dale

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ: Un maramureşean şi-a ameninţat soţia şi copiii, un altul şi-a înjurat soţia. S-au ales cu ordine de protecție

Redactie

STAGIU: Viitori jandarmi în practică la Jandarmeria Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.