BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO: IREAL – 4 foști directori de școli au dat în judecată 130 de actuali directori din Maramureș, dar și Inspectoratul Școlar

Directorii de școli din județ au fost și ei chemați în instanță, după ce Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a fost dat în judecată de mai multe cadre didactice. Cei nemulțumiți reclamă modul de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de conducere a unităților de învățământ.

Situație neplăcută în rândul directorilor de școli din județul nostru. Aceștia s-au trezit că sunt citați pentru a se prezenta în instanță în calitate de intervenient, după ce patru colegi de breaslă, foști directori, au avut calificativele diminuate și nu au mai putut participa la concursul pentru ocuparea funcției de conducere a unităților de învățământ.

Profesorii  nemulțumiți au dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Ministerul Educației și reclamă inclusiv modul în care s-a desfășurat concursul. Aproximativ 30 de directori de instituții de învățământ s-au coalizat și și-au luat un avocat care să-i reprezinte. Aceștia spun că, din punctul lor de vedere, concursul s-a desfășurat conform procedurii.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a precizat că face eforturi pentru a stinge acest conflict în instanță și speră ca în acest fel să vină și în sprijinul directorilor de școli.

video: PLUS TV Marmureș

În această situație se afă peste 130 de directori din tot județul Maramureș. Am stat de vorbă și cu alți reprezentanți ai conducerii unităților de învățământ care au fost citați în acest proces. Sub protecția anonimatului unii ne-au declarat că nu înțeleg de ce colegii lor de breaslă au ales să-i târască în instanță și spun că nu au nicio vină în acest caz. Alții nu au dorit să comenteze și au precizat că vor lăsa avocații să-i reprezinte.

Au fost și voci care au reclamat felul în care au fost citați și faptul că documentele au fost trimise la alte adrese decât cele personale, precum și faptul că nu au primit informații despre cum pot să acceseze dosarul pentru a-și putea construi o apărare.

Următorul termen în proces va fi în data de 2 februarie 2023.

Sursa: Plus TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

VAL DE INTERVENŢII: Incendii la Sighetu Marmaţiei, Sarasău şi în Satu Nou de Sus (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

INFRACŢIUNI RUTIERE DIN CAUZA ALCOOLULUI: A accidentat o femeie şi a părăsit locul faptei, un altul a provocat un accident în Bocicoiu Mare

Vasile Dale

ACTUALIZARE – Urmare accident Lapusel: Subprefectul Maramuresului este vinovat pentru producerea evenimentului de pe DN1C (VIDEO, GALERIE FOTO)

Vasile Dale

3 mesaje

Antena24.ro ianuarie 14, 2023 at 3:10 pm

fain de ei

Raspunde
Calin ianuarie 15, 2023 at 10:37 am

Politicul , bata-l vina !!!Asa se intampla , daca nu sunt in partidul care trebuie !!!

Raspunde
Filip ianuarie 15, 2023 at 11:45 am

La ISJMM ar trebui să meargă DNA-ul . Sunt o multitudine de INFRACTIUNI !!! comise de PNL / Hendea/ Munteanu/ Grațian : gradații de merit pe fals , directori pe fals și profesori pe fals !!! Căutați articolele din ZiarMM și o să vedeți câteva din infracțiunile comise în MM !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.