BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Șefa de post din Bârsana a fost reținută de procurori. Polițista a dormit în arestul IPJ Maramureș iar astăzi va fi prezentată pentru arestare preventivă (actualizare)

Anchetă internă la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș. Șefa de post din Bârsana este suspectată că ar fi vândut țigările ridicate în urma unor percheziții din noiembrie anul trecut. Fapta a fost descoperită recent, când polițiștii au vrut să transporte țigările în camera de corpuri delicte a inspectoratului. Tutunul a dispărut iar în cele aproximativ 5.500 de pachete era rumeguș. Pe piața neagră valoarea țigărilor se ridică la 11.000 de euro. Avocata polițistei susține că omul legii nu cunoaște acuzațiile care i se aduc.

În cursul după amiază de ieri polițista a fost ridicată pe baza de ordonanță de procurori chiar din sediul Poliției Bârsana și a fost dusă la audieri. Av Gianina Cuc ne-a declarat în exclusivitate că printre acuzațiile aduse clientei sunt cele de delapidare, de contrabandă. Alături de polițistă au mai fost reținute două persoane, civile.

Șefa postului de Poliție Bârsana a dormit în arestul IPJ Maramureș iar astăzi va fi dusă în fața magistraților Judecătoriei Dragomirești cu propunere de arestare preventivă.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești

Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomireşti efectuează cercetări într-un dosar penal, în care s-au sesizat din oficiu organele poliţiei judiciare, sub aspectul infracţiunii de contrabandă, în legătură cu împrejurările în care o cantitate de ţigări provenind din spaţiul extracomunitar şi nepurtând marcajele prevăzute de legislaţia fiscală română, identificate la data de 26 noiembrie 2022, într-un imobil nelocuit situat pe raza comunei Bârsana, judeţul Maramureş au fost înlocuite cu pachete pentru ţigarete conţinând resturi vegetale (rumeguş).

șefa postului de poliție Bârsana dusă de procurori la reconstituire

         Din materialul de urmărire penală administrat până în prezent rezultă probe că la data de 26 noiembrie 2022, fiind sesizate cu privire la existenţa unei cantităţi de ţigări într-un imobil al cărui proprietar este plecat din ţară, o echipă a Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag s-a deplasat la acel imobil, a constatat că într-o anexă erau 5568 pachete de ţigări având inscripţii şi marcaje pe pachet specifice Ucrainei şi Republicii Moldova şi au procedat la ridicarea ţigărilor şi depozitarea acestora la sediul Postului de Poliţie Bârsana.

         La data de 5 decembrie 2022, lucrătorul de poliţie care avea în cercetare dosarul penal având ca obiect infracţiunea de contrabandă înregistrat ca urmare a sesizării făcute în condiţiile de mai sus, s-a prezentat la Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – organizată la nivelul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei pentru a depune ţigările spre păstrare până la soluţionarea cauzei.

         Cu această ocazie s-au constatat diferenţe de ambalare a pachetelor faţă de momentul când au fost ridicate de la faţa locului, iar un număr de 4081 pachete (din cele 5.568 pachete ridicate) conţineau rumeguş.

         În cauză, constatându-se că pachetele de ţigări au fost înlocuite în perioada în care acestea se aflau depozitate la sediul Postului de Poliţie Bârsana, au fost extinse cercetările, pe lângă infracţiunea de contrabandă şi sub aspectul infracţiunilor de delapidare, sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri, participaţie improprie la fals intelectual, prevăzute de art. 295 Cod penal, art. 275 alin.1 Cod penal, art. 52 alin.2 Cod penal raportat la art. 321 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin.1,2 Cod penal.

Șefa postului de Poliție Bârsana dusă la reconstituire de procurori

         S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 6 suspecţi, iar prin ordonanţele din data de 20 ianuarie 2022, trei dintre aceştia au fost reţinuţi.

         Cercetările, în prezent nu sunt finalizate, însă la acest moment nu pot fi oferite alte informaţii, existând riscul ca furnizarea altor date legate de urmărirea penală să afecteze cursul anchetei.

         Infomaţiile sunt comunicate conform art 28 din Hotărârea 197/2019 a Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea Ghidului de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass-media.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, faza de urmărire penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de vinovăţie.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

SPJ Salvamont Maramureş intervine pentru căutarea unei femei dispărute în zona Remeţi – actualizare

Redactie

DOLIU ÎN LUMEA HANDBALULUI – Profesorul emerit Lascăr Pană a trecut la cele veșnice

Vasile Dale

ULTIMA ORĂ: Doi maramureşeni reţinuţi în cazul crimei pădurarului

Vasile Dale

8 mesaje

Capo de Oros ianuarie 21, 2023 at 1:32 pm

Deci a dus o de la Barsana la Baia Mare, azi de la Baia Mare la Dragomiresti la judecatorie. Nu mai bine o judeca la Baia Mare la Tribunal, ca la Dragomiresti s ar putea sa aiba ceva pile sau cunostinte, perversa

Raspunde
Ioan Danut Bodea ianuarie 21, 2023 at 3:46 pm

Să îl ancheteze și pe Roman Vasile Danut ,cu el a făcut trafic de tigari 2 ani de zile ,ii făcea fata cu mașina poliției ….

Raspunde
Antena24.ro ianuarie 21, 2023 at 8:18 pm

Desteapta femeie

Raspunde
Bondrilă Constantin ianuarie 22, 2023 at 7:53 pm

„Lupul paznic la oi!” Oare această hoață, are vreo şcoală de specialitate?

Raspunde
Nelu Buzura ianuarie 21, 2023 at 11:20 pm

Foarte trist asemenea persoane aduc prejudecăți imagini poliției române in ansamblu!!!
De aceeia am dotat masina personala cu telecamere fie vizibile fie ascunse ,in momentul cind sunt oprit ,totul merge online ,ca nu mai am incredere in autorități decit în uni care i cunosc ca polițiști , trist dar dupa toate evenimentele petrecute cu polițiști , nu mai ști in care sa ai încredere că intradevar respecta lege-a ,nu am nimic împotri-va cuiva , dar am un Sfat , dati afara din politie cine face abuz in servici și etc , faceti curațenie asta pentru a nu vă strica imaginea voastra a celor care sunteti ok din punct de vedere legal !!

Raspunde
EXCLUSIV: E DIN NOU POLIȚISTĂ – Polițista din Bârsana care ar fi schimbat țigările de contrabandă cu rumeguș a fost implicată într-un accident rutier în pasul Hera. Mergea spre serviciu după judecătorii au ridicat toate măsurile preven august 2, 2023 at 10:54 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: Șefa de post din Bârsana a fost reținută de procurori. Polițista a dormit în a…EXCLUSIV: O poliţistă din Maramureş ar fi recunoscut că a schimbat ţigările de contrabandă cu rumeguş. Polițistul reacționează, prin avocat (actualizare)EXCLUSIV VIDEO- DECIZIE JUDECĂTORI: Șefa de post din Bârsana arestată preventiv pentru 30 de zile alături de alți doi bărbațiEXCLUSIV: Fosta șefă a Poliției Bârsana a cerut eliberarea din arest sub control judiciar. Astăzi procurorii cer prelungirea arestului preventiv. Ce spune IPJ Maramureș despre ce s-a întâmplat la BârsanaA SCHIMBAT ȚIGĂRILE CU RUMEGUȘ – Fosta șefa a Postului de Poliție Bârsana rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile Distribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
EXCLUSIV: E DIN NOU POLIȚISTĂ – Polițista din Bârsana care ar fi schimbat țigările de contrabandă cu rumeguș a fost implicată într-un accident rutier în pasul Hera. Mergea spre serviciu după judecătorii au ridicat toate măsurile preven august 2, 2023 at 10:55 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: Șefa de post din Bârsana a fost reținută de procurori. Polițista a dormit în a…EXCLUSIV: O poliţistă din Maramureş ar fi recunoscut că a schimbat ţigările de contrabandă cu rumeguş. Polițistul reacționează, prin avocat (actualizare)EXCLUSIV VIDEO- DECIZIE JUDECĂTORI: Șefa de post din Bârsana arestată preventiv pentru 30 de zile alături de alți doi bărbațiEXCLUSIV: Fosta șefă a Poliției Bârsana a cerut eliberarea din arest sub control judiciar. Astăzi procurorii cer prelungirea arestului preventiv. Ce spune IPJ Maramureș despre ce s-a întâmplat la BârsanaA SCHIMBAT ȚIGĂRILE CU RUMEGUȘ – Fosta șefa a Postului de Poliție Bârsana rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile accidentbaia maredn18impactpasul herapolitieșefă bâsanasighetu marmațieistiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
EXCLUSIV: E DIN NOU POLIȚISTĂ – Polițista din Bârsana care ar fi schimbat țigările de contrabandă cu rumeguș a fost implicată într-un accident rutier în pasul Hera. Mergea spre serviciu după ce judecătorii au ridicat toate măsurile pre august 2, 2023 at 11:08 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: Șefa de post din Bârsana a fost reținută de procurori. Polițista a dormit în a…EXCLUSIV: O poliţistă din Maramureş ar fi recunoscut că a schimbat ţigările de contrabandă cu rumeguş. Polițistul reacționează, prin avocat (actualizare)EXCLUSIV VIDEO- DECIZIE JUDECĂTORI: Șefa de post din Bârsana arestată preventiv pentru 30 de zile alături de alți doi bărbațiEXCLUSIV: Fosta șefă a Poliției Bârsana a cerut eliberarea din arest sub control judiciar. Astăzi procurorii cer prelungirea arestului preventiv. Ce spune IPJ Maramureș despre ce s-a întâmplat la BârsanaA SCHIMBAT ȚIGĂRILE CU RUMEGUȘ – Fosta șefa a Postului de Poliție Bârsana rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile accidentbaia maredn18impactpasul herapolitieșefă bâsanasighetu marmațieistiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.