BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

UN NOU SCANDAL MOCNEȘTE: Subalternii l-au reclamat pe șeful Poliției Sighetu Marmației la IPJ Maramureș că a emis o dispoziție ilegală. Șeful SPR Maramureș a știut oare?

Un nou scandal mocnește în Poliția din Maramureș. Subalternii comisarului șef Gheorghe Bora, șef al Poliției Sighetu Marmației, a fost reclamat la IPJ Maramureș după ce acesta a emis o dispoziție conform căreia polițiștii de la secțiile rurale Ocna Șugatag și Sarasău sunt obligați să execute cercetarea la fața locului, dar și să efectueze urmărirea penală în cauzele penale privind evenimentele rutiere cu victime.

Se ştie că în cazul accidentelor rutiere în urma cărora au rezultat victime cercetarea la fața locului și ancheta este efectuată de polițiștii de la Serviciul Poliției Rutiere Maramureș, polițiști care sunt subordonați direct comisarului șef Dorin Gherman, șef al SPR Maramureș.

Dispoziția emisă de comisar șef Gheorghe Bora ar fi ilegală, susțin sindicaliștii din Poliția Maramureș. Drept urmare, aceștia s-au adresat direct IPJ Maramureș pentru a anula actul intern semnat de șeful Poliției Sighet.

Andrei Ionuț Pop, președinte Europol Maramureș

”Lucrătorii Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag au sesizat faptul că șeful Poliției Municipiului Sighetu Marmației a emis la data de 4 ianuarie 2023 Dispoziția cu nr. 432078 prn care la pct. 2 dispune lucrătorilor Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag și Secției 6 Poliție Rurală Sarasău să execute (”instrumenteze” atât cercetarea la fața locului cât și să efectueze urmărirea penală în cauzele penale privind evenimentele rutiere cu victime. (…). Dispoziția din 4 ianuarie 2023 a șefului Poliției Municipiului Sighetu Marmației este contrară articolului 20 lit. 0 din anexa 1 a Dispoziției IGPR nr. 123/15 noiembrie 2012 – ”supraveghează, îndrumă și controlează în condițiile legii, participanții la traficul rutier în zona de competență și SOLUȚIONEAZĂ LUCRĂRILE PRIVIND ACCIDENTELE DE CIRCULAȚIE DIN CARE AU REZULTAT DOAR PAGUBE MATERIALE”. (…)

1.Demararea de urgență a producerilor de ANULARE a dispoziției nr…. din 4 ianuarie 2023 a șefului Poliției Municipiului Sighetu Marmației;

2.Emiterea actelor administrative necesare în vederea reintrării în cadrul dispozițional normal a activității de la Secției 5 și 6 Poliție Rururală Ocna Șugatag respectiv Sarasău;

3.Demararea de urgență a demersurilor necesare pentru suplimentarea posturilor din cadrul Biroului Rutier a Poliției Sighetu Marmației în vederea acoperirii necesarului de intervenție la evenimente rutiere cu victime pe raza municipiului Sighet, dar și a secțiilor rurale 5 Ocna Șugatag și 6 Sarasău”.

Sindicaliștii speră ca totul să fie readus pe făgașul normal, în caz contrar ”vom aduce la cunoștința opiniei publice a situației de ilegalitate în care au fost plasați lucrătorii celor două secții de poliție rurală, prin emiterea unei dispoziții vădit contrară dispozițiilor de linie emise de eșaloanele superioare ale Poliției Române”.

Nu mai este nevoie să îi speriați voalat deoarece publicăm noi astăzi aceste aspecte sesizate. Le-am obținut și noi, ca orice jurnaliști onești, prin mijloace specifice (informațiile ne-au fost lăsate sub preșul de la intrarea în casă).

Prin urmare, așteptăm pe adresa de email [email protected] o reacție din partea IPJ Maramureș (în speță a celor care răspund pe Poliția Rutieră la nivelul Județului Maramureș), dar și din partea șefului Poliției Municipiului Sighetu Marmației. Le vom publica în cadrul acestui articol.

ACTUALIZARE – Răspunsul Oficial al IGP arată clar, din punctul nostru de vedere, că șeful Poliției Sighet a comis un abuz

www.vasiledale.ro a intrat în posesia răspunsului transmis de Inspectoratul General al Poliției Rutiere în data de 9 iunie 2021 către Sindicatul Național al Polițiștilor din România ”Decus” (Gabriel Ivanov, președintele sindicatului semnalase chiar aceste lucruri prin adresa din 28 mai 2021).

”(…) astfel, ca regulă, activitățile de constatare a infracțiunilor, de identificare a autorilor și de cercetare penală, în cazul infracțiunilor de vătămare coraporală din culpă, se desfășoară de către polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutiere din mediul urban sau rural, ținând cont de faptul că specializarea polițiștilor reprezintă unul din criteriile ce stă la baza repartizării cauzelor cu caracter penal.

Prin derogare de la cadrul dispozițional de mai sus, potrivit art. 3 din Dispoziția inspectorului general al Poliției Române nr. 23/2015, în cazuri deosebite șeful unității poate repartiza spre soluționare sesizările cu caracter penal și unor polițiști din cadrul altor structuri decât cele stabilite potrivit criteriilor din Anexa nr. 1, însă numai în măsura în care pregătirea profesională a acestor polițiști s-a realizat și cu privire la fapta ce face obiectul sesizării” a transmis director comisar șef de poliție Vasile Armașu.

ACTUALIZARE 2 – Biroul de presă al IPJ Maramureș

”Vineri 20 ianuarie a.c., în baza unei sesizări a unei organizații sindicale, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu privire la actul administrativ emis de șeful Poliției Municipiului Sighetu Marmației” ne-a transmis IPJ Maramureș prin Compartimentul de Relații Publice.

Conform surselor noastre comisia formată este condusă de cms șef Ionel Todoran, adjunctul IPJ Maramureș, Radu Cristian, șef Serviciu Ordine Publică și cms șef Dorin Gherman, șeful SPR Maramureș.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Ce au găsit ofițerii antidrog la perchezițiile efectuate la clanul Drăganilor din Baia Mare. Lina, Antonio, Florin, Radu și Renata au fost arestați preventiv

Vasile Dale

EXCLUSIV IMAGINI ÎNGROZITOARE: Un șofer din Mânău cu permisul suspendat a supraviețuit după ce a făcut prăpăd cu BMW-ul prin Ulmeni

Vasile Dale

FOTO: O pisică dornică de atenţie l-a eclipsat pe premierul Ciucă în timpul unui discurs susţinut la Sighetu Marmaţiei

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.