BREAKING NEWSImportantTara Codrului

BĂSEȘTI: Activități preventive împotriva violenței în școală! (foto)

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat ieri, 25 ianuarie, activități preventive la Școala Gimnazială din Băsești.

Cu această ocazie, lucrătorii de poliție au purtat discuții cu elevii de gimnaziu și din clasele primare, pe tema prevenirii bullying-ului, caracteristicile acestui fenomen, dar și urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori. 

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate și materiale video sugestive, având drept scop înțelegerea fenomenului bullying, respectiv să-l recunoască atunci când se manifestă în clasele lor și să caute modalități de gestionare și diminuare a acestuia.     


În vederea formării atitudinilor și deprinderilor de comportament pentru prevenirea și combaterea violenței în școli, respectiv a comportamentelor de intimidare (bullying) elevii claselor de gimnaziu s-au exprimat creativ utilizând mijloace artistice și afișe prin care au transmis mesaje de descurajare a violenței fizice și psihologice.

Cei prezenți au fost încurajați să adopte un comportament civilizat atât în incinta unităților de învățământ cât și în afara acestora.

Te-ar putea interesa si

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – acţiuni în domeniul exploatării resurselor minerale

Vasile Dale

TENTATIVĂ LA OMOR: Tânărul care a înjunghiat vânzătoarea din Lăpuş a fost internat la Spitalul din Sighet

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Conduși de fostul comandant aflat în timpul liber, pompierii lăpușeni au salvat Mănăstirea Rohiița de la a fi mistuită de flăcări

Vasile Dale

1 mesaj

Stalp ianuarie 27, 2023 at 12:42 pm

In Borsa de ce nu sunt campanii impotriva violentei in scoli. Acolo e vestul salbatic. Vin elevii cu cutite la scoala, rozete si diferite arme albe. Nu mai zic de injuraturi si amenintari. Fug de la ore si sunt la cafele. Chiar va rog sa luati legatura si sa faceti ceva in acest caz.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult