Important

EXPOZIȚIE LA MUZEUL DE ISTORIE: ”Dr. Vasile Lucaciu Erou al Națiunii Române”

Consiliul Județean Maramureș prin, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, în parteneriat cu Primăria Copalnic–Mănăștur, vă invită la vernisajul expoziției temporare „Dr. Vasile Lucaciu Erou al Națiunii Române”, care va avea loc miercuri, 1 februarie 2023, începând cu ora 12:00,

Vasile Lucaciu este considerat cel mai mare politician maramureșean, care a militat pentru emanciparea românilor și desăvârșirea neamului, fiind supranumit ”Leul de la Șișești”. Vizionarul Vasile Lucaciu fost unul dintre inițiatorii și semnatarii Memorandumului de la 1892, care a fost cea mai răsunătoare petiție adresată de românii din Transilvania împăratului austriac Franz Josef.

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în parteneriat cu Muzeul Memorial ”Dr. Vasile Lucaciu” Șișești și Muzeul Județean Satu Mare, având ca obiectiv principal prezentarea volumului „Dr. Vasile Lucaciu Pro Sancta Unione Omnium Romanorum”, o culegere ce cuprinde 20 de studii ale unor cercetători reputați.

Te-ar putea interesa si

OPINIE: TÂRGUL CEPELOR – Din ciclul „ca la noi la nimeni”, Primăria „pe persoană fizică” la Asuaj!

Vasile Dale

LottoPark România – joacă online și câștigă

Redactie

JUDEȚUL MARAMUREȘ SE ALĂTURĂ CAMPANIEI NAȚIONALE ”AVEM ACELAȘI SÂNGE”, ORGANIZATĂ DE DIGI24

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.