BREAKING NEWSRecomandate

EXCLUSIV: Polițiștii locali din Baia Mare dau amenzi ”pe alese”. Șofer de TIR amendat pentru o staționare de 15 minute, alți trei tir-iști din Ucraina iertați

Astăzi vă prezentăm un caz în care un maramureșean a fost amendat cu 580 lei de un echipaj al Poliției Locale Baia Mare pentru o staționare de 15 minute la ieșirea din municipiul Baia Mare. Culmea este că același echipaj a ÎNCHIS OCHII pentru alte trei autotrenuri parcate în fața sa. De ce? Pentru că aveau numere de înmatriculare de UCRAINA! Mai grav este că unul dintre acestea blocau jumătate dintr-o stație de autobuz. Doar că foștii gardieni publici de la Poliția Locală – Serviciul Rutier au avut ”ceață pe ochișori” și nu au văzut.

Maramureșeanul nostru este din Cavnic. Muncește ca șofer de TIR de-o viață. ”Mă pregăteam să merg în cursă. La ieșirea din Baia Mare am oprit pentru 15 minute în spatele a trei colegi și am fugit până în Auchan să îmi iau o pâine pentru a avea ce mânca pe drum. Când m-am întors aveam în parbriz o invitație la Poliția Locală Baia Mare. M-am uitat și la ceilalți parcați în fața mea și ei nimic. Parcă nici nu erau tot acolo. Sunt conștient că am greșit. Dar nu pot să îmi explic de ce m-au văzut doar pe mine? Ceilalți erau invizibili?” povestește maramureșeanul.

Chemat la birou, dar polițistul a plecat în concediu

”M-am prezentat la sediul Poliției Locale Baia Mare pentru a discuta despre invitația ce mi-a fost lăsată în parbriz. Acolo mi s-a spus că domnul care m-a chemat este plecat în concediu. Am făcut rost de numărul lui de telefon și timp de trei zile l-am sunat. Nu mi-a răspuns la telefon. Unul dintre colegii lui mi-a transmis să nu îl mai sun că voi primi procesul-verbal cu amenda în poștă acasă. Așa s-a și întâmplat. Am mers din nou la sediul Poliției Locale pentru a cere explicații. Le-am arătat fotografiile pe care le-am făcut atunci. Au ridicat din umeri și mi-au spus că doar în instanță pot contesta amenda primit. Nu e problemă. O să o plătesc. Dar e umilitor pentru noi maramureșenii ce fac gardienii ăștia. În cazul meu, gardianul m-a amendat doar pe mine. Din 4 tir-uri l-a ales doar pe cel înmatriculat în Maramureș. Celalalte trei înmatriculate în Ucraina nu le-a văzut?” a continuat șoferul de tir.

În final vă mai prezentăm o ”faptă eroică” a celor de la Poliția Locală Baia Mare, povestită tot de căvnicarul amendat. ”Când eram la sediul lor a venit o doamnă care fusese și ea amendată pentru că parcase pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități. Avea în mașină un copilaș cu astfel de probleme. Nu știu care a fost problema, dar i-au dat amendă de 2000 de lei (1.000 lei plătită în 15 zile). Poate o fi uitat să își pună legitimația, nu știu. Dar ei nu au văzut copilașul ce era în mașină? Chiar așa își bat joc de noi? Pur și simplu e strigător la cer ce fac niște foști gardieni publici, făcuți peste noapte polițiști locali”.

Așteptăm o reacție oficială pe adresa de email a șefului Ghițucă de la Poliția Locală Baia Mare. Slabe șanse să iasă și să explice celor 30.000 de oameni care ne citesc zilnic. E mai ușor să adopți poziția struțului: capul în pământ și joc de gleznă, doar, doar nu ne vede multă lume.

Te-ar putea interesa si

ATACAU ÎN HAITĂ: Minor arestat preventiv pentru tâlhărie calificată în Baia Mare

Vasile Dale

ATENŢIE! Nu depuneţi bani în conturile unor persoane necunoscute atunci când doriţi să vă angajaţi!

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Un autovehicul înmatriculat în Ucraina a ieșit de pe șosea și s-a oprit în gardul unei case din Sarasău

Vasile Dale

4 mesaje

Misu februarie 1, 2023 at 3:51 pm

O specie de oameni total ineficienți,fara cunoștințe,foști paznici de pe la Combinat și alte firme,deveniți apoi gardieni și apoi polițiști locali,plătiți cu 8000 de lei pe lună,tichete de masa,tichete de vacanta etc,puși să păzească aerele de vanitate și mărire a unui personaj de prim rang a municipiului…O instituție care ar trebui desființată cât mai rapid.

Raspunde
anonim februarie 1, 2023 at 5:01 pm

niste gunoaie platite cu bani grei din bani populatiei sa isi bata joc de populatie, de ii pui sa alerge dupa un infractor dispar ca magari in ceata si infratorul isi vede linistit de treaba

Raspunde
Hai Pa februarie 1, 2023 at 8:11 pm

Daca parchezi ilegal ii bataie de joc din partea cui? A politiei, fie ea si locala, sau a ta? Si pe deasupra i se zice Sofer Profesionist, ce gluma proasta

Raspunde
Hai Pa februarie 1, 2023 at 8:15 pm

Pentru astia care cica is „soferi profesionisti” amenzile ar trebui sa fie duble! Aici merge perfect expresia pur romaneasca „sa moara si capra vecinului” si clasicul victimizarea infractorului, o alta chestie la care romanul e campion pe sate!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.