Important

IA ATITUDINE, spune STOP violenței! Activități preventiv-educative cu elevii mai multor şcoli maramureşene

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, 30 ianuarie, lucrătorii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative cu elevii mai multor unități de învățământ de pe raza județului Maramureș.
În cadrul activităților, elevii au fost învățați cum să promoveze toleranța, solidaritatea și respectul în mediul școlar și li s-a vorbit despre consecințele săvârșirii unor fapte antisociale, respectiv urmările pe care actele de violență le au asupra lor din punct de vedere juridic, fizic și psihologic.
De asemenea, au fost prezentate subiecte privind reguli de conduită, elevii fiind sfătuiți cu privire la modul în care trebuie să se comporte cu alți copii, pentru a nu intra în conflict cu aceștia și au fost încurajați să sesizeze orice act de violență la care iau parte.
Celor prezenți la activități le-au fost oferite și exemple din activitatea practică, fiind vizionate în proiecție video mai multe materiale cu scop informativ-preventiv, având loc un dialog benefic pe seama celor prezentate.

Te-ar putea interesa si

OPINIE: O știre de… doi lei

Vasile Dale

15 unități administrativ-teritoriale afectate de inundații

Redactie

Paști în Maramureș – Sighetu Marmației, 17 aprilie 2023 la Muzeul Satului Maramureșean ”Mihai Dăncuș”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.