BREAKING NEWSRecomandate

VIDEO /NEPREGĂTIŢI: Prima ninsoare din aceasta iarnă a adus haosul pe şoselele Maramureşului

A nins în județ în ultimele ore. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabilă acoperită cu un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 25 utilaje și au împrăștiat 151 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este, de asemenea, acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară, pe alocuri, între 1-2 cm. Angajații SC Drumuri și Poduri au acționat cu 35 utilaje și au răspândit 633 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit.

Ninge în județ. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km165 și km178. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare la munte de până la 60 km/h în zona înalta de munte. Stratul de zăpadă măsoară 43 cm la Iezer, 10 cm în Baia Mare și Ferești, 9 cm la Valea Vișeului, 7 cm la Cavnic, Baiut și Ocna Șugatag, 6 cm la Firiza, Baia Sprie și Baia Borșa, 5 cm pe Valea Vaserului, Vadu Izei, Coroieni și Razoaree, 4 cm la Târgu Lăpuș, 3 cm la Sighetu Marmației.

CJSU recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să adapteze viteză la condițiile de trafic și cele meteorologice, să păstreze o distanță de siguranță între vehicule (la frânare distanță de oprire a vehiculului este mai mare pe carosabil acoperit de zăpadă/zăpadă frământată) să se asigure de funcționalitatea sistemelor de iluminare și de climatizare, să evite depășirile și efectuarea altor manevre. Reamintim de obligativitatea echipării vehiculelor cu anvelope de iarnă.

DN18, pasul Gutâi
DN18, pasul Gutâi

Te-ar putea interesa si

Ea e singura supravieţuitoare a carnagiului de la Jibou. Sanda și-a condus prietenele spre moarte, grăbindu-se să treacă peste calea ferată

Vasile Dale

Caz incredibil în Oradea: Un mecanic auto a vândut la dezmembrări maşinile unor clienți din Maramureș! (FOTO / VIDEO)

Vasile Dale

Urmează o lună plină de evenimente în stațiunea Tășnad, care vor face deliciul turiștilor

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.