BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO / DN18: Blocaj în Pasul Gutâi din cauza unu TIR neechipat

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, îndeosebi seară și noaptea, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări mai ales noaptea în zona montană înalta de peste 70…80 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -3 și -1 grad.


La această oră circulația rutieră pe drumurile publice din județ se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, cu excepția DN18, în Pasul Prislop, unde între km154 și km 181 se găsește depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 28 utilaje și au împrăștiat 204 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este, curat și umed. Sunt sectoare de drum în zona de deal și de munte pe care sunt depuneri de polei și mâzgă. Angajații SC Drumuri și Poduri au acționat cu 41 utilaje și au răspândit 897 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit în partea de nord a județului și mai mult senin în rest. Ninge slab în Pasul Prislop. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări. În zona înalta de munte suflă cu viteze de până la 40km/h. Stratul de zăpadă măsură 50 cm la stația meteo Iezer, 31 cm la Cavnic, 24 cm în Baia Borșa, 23 cm în Pasul Gutâi, 20 cm la Firiza, Baiut, Moisei și Grosii Tiblesului, 18 cm în Poiana Borșa, 15 cm la Ruscova, 11 cm la Sacel, 13 cm în Valea Vișeului, 8 cm la Ocna Șugatag, 5 cm la Sighetu Marmației, 2 cm la Târgu Lăpuș. Se acționează cu utilaje și material antiderapant pentru combaterea poleiului. Prognoza meteorologică pentru următoarele ore prevede ninsori, pe arii restrânse în zona de munte.

Un TIR înmatriculat în Bihor a rămas blocat azi noapte în pasul Gutâi din cauza anvelopelor neconforme, fără lanţuri.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Poliţiştii de frontieră maramureşeni, la cursul Părinți Salvatori

Redactie

Incredibil! Pe surse: Micuta ucisa si violata va fi deshumata. Probele ADN ar fi fost prelevate incorect. Anchetatorii infirma

Vasile Dale

BORŞA / ACTUALIZARE: Tânărul care s-a izbit cu motocicleta de o autoutilitară a decedat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.