BREAKING NEWSImportant

Șapte dosare penale întocmite de polițiștii maramureșeni în acest weekend şoferilor certaţi cu legile rutiere

În weekend-ul care tocmai s-a terminat, din agenda polițiștilor maramureșeni nu a lipsit identificarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră, care conduc sub influența alcoolului sau comit orice fel de abatere la normele rutiere.

Astfel, au fost întocmite șapte dosare penale pe numele unor conducători auto maramureșeni identificați în toate colțurile județului Maramureș.

Un bărbat de 39 de ani din Baia Mare a fost depistat de polițiștii băimăreni în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere reținut. Totodată acesta era confuz și avea stări de somnolență, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice.

Un alt bărbat de 48 de ani din Sighetu Marmației a fost oprit în trafic de polițiștii sigheteni fiindu-i adus la cunoștință faptul că a condus în timp ce avea permisul de conducere anulat. Totodată, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea mostrelor biologice de sânge. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 335, art. 336 și art.337 din Codul Penal.

Cinci dosare penale au fost întocmite de polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă, Serviciul Rutier, cei din Baia Mare, Seini și Sighetu Marmației pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 34 de ani din Botiza, Baia Mare, Seini, Buciumi și Sighetu Marmației, au condus autoturisme având concentrații de între 0,44 și 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tuturor le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Acțiunile polițiștilor maramureșeni

În perioada 06-12 februarie a.c., polițiștii din Baia Sprie au organizat acțiuni pe linie rutieră în vederea prevenirii evenimentelor rutiere negative, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră precum și pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 108 autovehicule, au fost legitimate 120 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.570 de lei.

Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a nouă permise de conducere, 10 certificate de înmatriculare și patru seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare

În noaptea de 11/12 februarie a.c., în intervalul orar 22:00 – 05:00, polițiștii din Târgu Lăpuș împreună cu cei din Suciu de Sus, au organizat o acţiune având ca obiect principal prevenirea și combaterea faptelor ilicite ce se comit în interiorul și zona unităților de alimentație publică (baruri, discoteci, case de pariuri/jocuri), verificarea respectării legislației rutiere de către participanții la traficul rutier și asigurarea climatului de ordine și liniște publică.

În cadrul acțiunii au fost verificate două unități economice, 21 de autovehicule și au fost legitimate 36 de persoane.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 103.480 de lei.
Ca măsură complementară s-a dispus reținerea unui permis de conducere.

Totodată, pompierii militari din cadru I.S.U. Maramureş, au luat măsura complementară conform Legii nr.307/2006 de oprire a funcţionării a unui local, situat în orașul Târgu Lăpuş, până la remedierea deficienţelor, deoarece localul nu respectă normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Târgu-Lăpuş şi pompieri militari din cadrul I.S.U. Maramureş.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO CITITORI: ATENȚIE BĂIMĂRENI – Se fură pubelele pline cu deșeuri menajere. Recompensă 500 lei

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Tânără de 17 ani, răpită din fața secției de votare şi urcată într-o maşină, în Baia Mare. Vezi momentul răpirii (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO – TRAGEDIE LA MIREȘU MARE: Un șoferul a murit după ce s-a izbit cu 130 km/h de un stâlp. Mașina a luat foc

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.