BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO: 12 angajați ai Direcției Silvice Maramureș au mari, mari probleme cu legea

12 angajați din cadrul Direcției Silvice Maramureș au diverse probleme cu legea. O parte dintre aceștia și-au pierdut deja locul de muncă.

Mai mulți angajați din cadrul Direcției Silvice Maramureș sunt cercetați pentru evaziune fiscală sau pentru diverse infracțiuni silvice. La nivelul instituției sunt 584 de funcționari silvici, dintre care 263 sunt catalogați ca și personal silvic de teren, pădurari și șefi de districte cu gestiune forestieră. Din aceștia din urmă, într-adevăr 12 au diverse probleme cu legea, recunosc reprezentanții direcției silvic.

”7 colegi de la Ocoloalele Sivice Târgu Lăpuș și Dragomirești care sunt în diverse faze de cercetare, cu infracțiuni de evaziune fiscală. La OS Tăuții Măgherăuș, infracțiuni la domeniul siliv, la Ocolul Silvic Dragomirești fals intelectual iar la OS OS Tăuții Măgherăuș cu acord de recunoaștere a vinovăției un alt caz este cel de refuz sau sustragere de recoltare de probe biologice, iar un alt caz este de tot de infracțiuni la regimul silvic” a declarat ing. Mihai Leșan, purtător de cuvânt al Direcției Silvice Maramureș.

O parte din persoanele cercetate și-au pierdut deja locul de muncă, potrivit informațiilor oferite de responsabilii instituției. Aceștia au precizat că, în ultimii ani rigorile legii sunt tot mai aspre vizavi de infracțiunile silvice, iar prejudiciul va fi imputat vinovaților, acolo unde va fi cazul. 

Raportul pe 2022 al Direcției Silvice Maramureș arată că anul trecut au fost înregistrate 124 de infracțiuni de tăiere de arbori din proprietatea publică a statului, rezultând peste 3.380 de metri cubi de lemn tăiat ilegal. Din această cantitate, aproximativ 1.800 de metri cubi sunt acoperiți cu infracțiuni silvice, în timp ce peste 1.500 de metri cubi de lemn sunt nejustificați de către personalul silvic.

Valoarea pagubelor din tăieri ilegale se ridică la suma de 1,1 milioane lei. Tot pe parcursul anului trecut s-au făcut 488 de inspecții de fond, au mai precizat reprezentanții Direcției Silvice Maramureș. 

Sursa: PLUS TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Final proiect ”START GRĂDINIȚĂ”. 20 de copii din zona Pirită au fost pregătiți pentru intrarea în grădiniță

Vasile Dale

ALERTĂ MAXIMĂ ÎN JUDEŢ: Se caută doi evadaţi din arestul IPJ Maramureş!

Redactie

AM AVUT DREPTATE: ”Porcu” și ”Raul Lux” principalii suspecți în cazul dispariției ambulanțierului din Borșa (FOTO)

Vasile Dale

1 mesaj

Alex februarie 14, 2023 at 7:53 am

Mira-m-as sa se faca curatenie. 1500 de metri cubi descoperiti. Poate de 10 ori pe atatia reali furati cu acte in regula. Nu le e rusine sa masacreze padurile, ca deh, doar de aia merg unii la silvicultura. Pentru bani.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.