BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

FOTO: Prima investigație a Consiliului Concurenței în Maramureș. Două firme de pază din Baia Mare amendate cu 240.000 lei

Consiliul Concurenței a sancționat două firme din Baia Mare cu 4% din cifra de afaceri pentru că încălcat Legea Concurenței într-un contract de achiziție publică cu SPAU Baia Mare. Cum au fost dovediți este incredibil: ofertele transmise de cele două firme erau identice în proporție de aproximativ 85% iar cele 88 de greșeli identice de ortodografie / morfologie / sintaxă!!! Mai mult în laptopul unuia dintre administratori a fost găsită oferta celeilalte firmei! Totul pentru ca paza cimitirelor din Baia Mare, aflate în administrarea SPAU Baia Mare, să ajungă la firma care a ofertat cel mai mare preț.

Ce spune cei de la Consiliul Concurenței

”Din analiza propunerilor tehnice depuse în cadrul procedurii de către cei doi ofertanți, respectiv Sica Guard și Big Boys Security, s-a constatat că 1.558 de cuvinte sunt comune (din 1.882 cuvinte oferta Big Boys Security, respectiv 1.852 cuvinte oferta Sica Guard), respectiv că 82,52% din textul propunerii tehnice depuse de Big Boys Security, respectiv 82,52% din textul propunerii tehnice depuse de Sica Guard sunt comune și 88 de greșeli identice de ortografie / morfologie / sintaxă, care probează, cu certitudine, o practică anticoncurențială realizată prin coordonarea comportamentului concurențial, ca urmare a unui schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial între întreprinderi concurente, prin conceperea / elaborarea, într-un mod concertat, a propunerilor tehnice aparținând celor 2 întreprinderi implicate. (…)”.

În laptopul administratorului de la Sica s-a găsit oferta firmei concurente

”Materialul colectat probează o faptă anticoncurențială , realizată printr-o practică concertată de împărțire a pieței. Astfel:

-cele două propuneri tehnice și cele două propuneri financiare analizate au fost concepute/redactate într-un mod concertat, în urma unui schimb de informații sensibile din punct de vedere comercial;

-În cadrul inspecției inopinate la firma Sica Guard SRL s-a identificat în laptopul administratorului, oferta tehnică (variantă Word) aparținând societății Big Boys Security SRL având data salvării data de 01.12.2019, anterioară datei de 03.12.2019 când Big Boys Security SRL a depus documentele în cadrul procedurii”

”În cazul investigat, ofertele mai avantajoase depuse de ceilalți ofertanți au fost respinse deoarece nu au îndeplinit cerințele minime din caietul de sarcini în ceea ce privește propunerea tehnică depusă. În aceste circumstanțe, oferta Big Boys Security, cu costul de mai ridicat, a fost declarată câștigătoare, acesta având un contract de subcontractare încheiat cu Sica Guard la 22.11.2019”.

Ce spun cei de la Sica Guard

Ce spun cei de la Bog Boys Security

Decizii – ambele societăți amendate cu 4% din cifra de afaceri

Te-ar putea interesa si

TREI PERSOANE RĂNITE: Maramureşean implicat într-un accident rutier petrecut la Apahida (FOTO)

Vasile Dale

REVENIRE . Un arestat preventiv şi doi reținuți pentru 24 de ore în cazul eventimentului de pe strada Păltinişului

Redactie

VIDEO: 20 de traficanți de DROGURI au fost săltați în urma a 11 percheziții în județele Maramureș și Bistrița

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.