BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV DOCUMENTE: Concedieri la ITALSOFA Baia Mare – 100 de oameni vor fi trimiși în șomaj. Motivele: scăderea comenzilor și creșterea prețului la energia electrică

Surse din cadrul celei mai mari firme de canapele din Baia Mare ne-au transmis informații referitoare la concedierile ce vor avea loc în perioada imediat următoare. 100 de oameni își vor pierde locurile de muncă. Motivele sunt doua: reducerea vânzărilor estimate pentru 2023 cu 16% față de 2022 și păstrarea trendului descendent în comenzile de vânzare.

”Având în vedere cele menționate mai sus, cât și reducerea cererii de pe piața internațională, creșterea prețurilor la energie, materii prime și transport, sunt necesare măsuri urgente pentru redimensionarea costurilor și încadrarea acestora în veniturile estimate.

De asemenea, pentru atenuarea consecințelor concedierii, compensațiile ce urmează să fie acordate salariaților concediați, conform legii și contractului colectiv de muncă aplicabil sunt:

-preaviz 20 zile lucrătoare;

-un salariu net compesator;

-înștiințarea Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea șomajului și prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor restructurări”

Reprezentanții angajaților au făcut mai multe propuneri, însă aceastea au fost refuzate de conducerea societății comerciale.

Foto principal: www.2mnews.ro.

Te-ar putea interesa si

La Târgul Național de Turism al României, Maramureșul – cel mai spectaculos dintre toate standurile

Vasile Dale

CAZ MEDIATIZAT ONLINE: Câine lovit mortal de trenul Baia Mare – Satu Mare

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: DISTRUGERE – S-a rupt digul de la Balta Mare din Remetea Chioarului. Excavaţiile ilegale ar fi cauza

Vasile Dale

1 mesaj

Ms13 februarie 21, 2023 at 4:26 pm

Cea mai … firma din județ.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.